Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi s AIK-om

Dinamo u Švedsku, a Sammir već u Brazilu

Sammir (1)
Marko Lukunić/Pixsell
07.05.2013.
u 20:48

Švedski princ Daniel u AIK-ovu kampu odao je počast Ivanu Turini; došao se pokloniti i položiti cvijeće

Švedski mediji i dalje su puni Ivana Turine, kako i ne bi bili kad je on u Švedskoj bio velika zvijezda, kad je utakmica s Göteborgom bila posvećena Ivanu. Teško je bilo naći na stadionu nekoga tko nije plakao u tom tužnom dekoru posvećenom Ivanu.

Mutumba bez dva prijatelja

Svi švedski mediji toj su utakmici zbog Turine posvetili udarne prostore, daleko veće od Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu koje se igra u Švedskoj.

– AIK je igrao za Turinu, zabijao za njega i pobijedio za njega – napisao je jedan švedski kolumnist.

Svi su se bavili tom atmosferom na stadionu Friends Arena, a ne pobjedom AIK-a, iako je i ona čudesna s obzirom na okolnosti.

Martin Kayongo-Mutumba zabio je u tom susretu, a bilo je upitno hoće li igrati. Jer, osim što je ostao bez prijatelja Ivana Turine, dan prije utakmice izgubio je još jednog prijatelja.

– Poginuo je u Sundybergu (malo sjevernije od Stockholma) od bombe, zajedno sa svoje dvije kćeri. Nisam znao hoću li moći igrati, no Bog i moja obitelj bili su uz mene i gol sam posvetio tom prijatelju i mom bratu Ivanu – kazao je Mutumba.

Plavi spavaju u Švedskoj

Jučer je kamp AIK-a u Karlbergu posjetio švedski princ Daniel. Donio je cvijeće i položio ga ispred kampa, na mjesto gdje je sve puno cvijeća, dresova i suvenira koje su navijači donijeli da bi se oprostili od Turine. Želio je izratiti svoje žaljenje zbog Ivanove smrti te izraziti sućut Ivanovoj obitelji, te im je donio pismo.

Nakon što je AIK pobijedio 3:1 u toj utakmici pred oko 25.000 ljudi, u ponedjeljak se očekuje puna Friends Arena jer AIK će igrati protiv zagrebačkog Dinama humanitarnu utakmicu. I moglo bi biti 50.000 ljudi na toj, još jednoj tužnoj utakmici s koje je prihod namijenjen obitelji Ivana Turine. Dinamo će na utakmicu putovati u ponedjeljak, igrati isti dan u 18.30 sati te nakon prospavane noći se vratiti u Zagreb.

U Stockholmu neće biti Sammira koji je otputovao u Brazil, dobio je tjedan dana odmora jer ionako ima kartone i ne može igrati protiv Splita, a Jurčić želi poštedjeti Dinamove reprezentativce. Sljedeći na redu za odmor je Josip Šimunić.

>>Šimunić: Bez brige, vratit će 
se naši navijači. Valjda ubrzo...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije