Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke po vratarima

Dinamo se odrekao Zelenike, a doveo je Ježinu - njegovu kopiju

Antonijo Ježina
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
12.02.2014.
u 12:59

- Bio sam prilično iznenađen kad sam vidio da je Dinamo uzeo Ježinu. Promjenljive je forme, nikad ne znate na koju će nogu ustati i kakav će imati dan

Što se događa s Dinamovom školom vratara? Zašto je maksimirski klub opet bio prisiljen kupiti vratara, nešto više od pola godine nakon što je doveo Poljaka Grzegorza Sandomierskog, koji još nije pokazao vrijedi li Dinamove “jedinice”? U ponedjeljak je, dakle, ugovor s plavima potpisao 25-godišnji Zadranin Antonijo Ježina, koji je zadnju godinu proveo u pulskoj Istri. O svome sad već bivšem vrataru trener Istre Igor Pamić kaže:

Ježina nije tremaroš

- Antonijo ima potencijal za Dinamo. Dobar je vratar i veliki radnik, pa iako je velika razlika braniti u Istri i u Dinamu, vjerujem da će uspjeti u Maksimiru. Koncentracija mu je jača strana, nije “tremaroš”, a siguran sam da je najbolji vratar u Hrvatskoj na izlascima na bočne lopte.

Međutim, iz Zadra, u kojem je Ježina 2007. počeo karijeru, stigli su drukčiji tonovi. Vratar je svoj bivši klub ljetos držao pod suspenzijom na arbitraži zbog neisplaćenog duga. Na žalost, naš nas je informator zamolio za anonimnost...

- Reći ću vam što vas zanima, samo mi nemojte, zbog kluba, napisati ime – rekao je jedan od važnijih ljudi kluba iz Stanova i naglasio:

- Bio sam prilično iznenađen kad sam vidio da je Dinamo uzeo Ježinu. Promjenljive je forme, nikad ne znate na koju će nogu ustati i kakav će imati dan. Istina je, donio nam je mnogo bodova, ali nas je svojim propustima znao i uništiti!

Kakav je status imao u zadarskoj svlačionici?

- Gledajte, on je bio Sinovčićev igrač... Bio je u prednosti u odnosu na ostale vratare, znao je to, pa je očekivao da će stalno braniti. Iako izvana odaje dojam stabilne i sigurne osobe, nije to baš tako, ispod tog se oklopa krije nesigurnost! Uvijek treba potporu, s njim se mora mnogo razgovarati i Dinamov će trener vratara s Ježinom imati mnogo posla. Ježina, naime, traži da ga se hvali, da ga se tapša...

Otkrio nam je naš informator i ovo:

- Znam da se Ježina ljetos nudio Dinamu, tražio je i našu preporuku, ali je nije dobio! Uostalom, ako je Dinamo već tražio domaćeg vratara, onda je Krševan Santini, također Zadranin, svakako bolja opcija od Ježine. Iako, nije mi jasno zašto se Dinamo tako lako odrekao Zelenike. Po mnogo čemu su Zelenika i Ježina slični vratari, a Ježina sigurno nije bolji – kaže zadarski nogometni stručnjak.

Loš rad u školi

I sad smo, eto, došli do ključnog pitanja: zašto se Dinamo (pre)lako odriče svojih vratara? Zelenika je, uostalom, dobio šansu samo zato jer je jedva dočekan Kelavin odlazak!? Ivan Kelava, maksimirsko dijete, dogurao je i do reprezentacije, potom je upao u krizu, ali i u toj krizi držao je standard dobroga vratara. U svakom slučaju boljega od svojih nasljednika, Zelenike (koji je bio kriv za većinu golova koje je primio) ili Sandomierskog (koji nije bio kriv za većinu golova, ali još ništa nije ni obranio), a sigurni smo da ni Ježina nije bolji od Kelave.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Je li uopće ikada napravljen profil vratara kakav je potreban Dinamu?

Ima tu još mnogo pitanja, no bode u oči podatak da veliki klub poput Dinama, s najboljom omladinskom školom u Hrvatskoj, mora svako malo kupovati vratare. Ne vjeruju svojima, a dovode kvalitativno nedokazane. Jer, ni Sandomierski, ni Ježina svojim dolaskom nisu imali i nemaju status pojačanja, nego prinove. A Dinamo mora dovoditi isključivo pojačanja.

>> Ježina potpisao za Dinamo; Mamić: Još mora zaslužiti 'jedinicu'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije