Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - DINAMO 2:0

Dinamo s dva pogotka uništio 18-godišnji Mario Pašalić!

Hajduk Pašalić gol (1)
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/14
14.09.2013.
u 20:56

Mario Pašalić je junak Poljuda. Zabio je dva gola Dinamu, u 49. i 69. minuti i donio Hajduku prvu pobjedu nad Dinamom nakon 2009.

Hajduk i Dinamo odigrali su, u sjajnom poljudskom ambijentu ali i na jezovitom travnjaku, gotovo negledljivo prvo poluvrijeme. I dok se od Hajduka nije ni očekivao spektakl, Ivankovićeva momčad u prvoj je dionici ostala dužna.

To nije bila igra dostojna prvaka, momčadi koja je bila na pragu Lige prvaka. Pomoćni Dinamov trener Igor Cvitanović u poluvremenu je utakmice priznao kako je to bila igra ispod razine plavih.

- Dosta nam odmaže teren, koji nije u idealnom stanju, ali niti naši napadači ne rade dovoljno jak pritisak na zadnju liniju Hajduka - kazao je Cvitanović.

Promašaj Beqiraja

Ivanković je u svom debiju u vrh napada stavio Fatosa Beqiraja i upravo je crnogorski reprezentativac u 12. minuti uprskao jedinu ozbiljnu šansu u prvih 45 minuta. Najprije je izvrsno okrenuo svoga čuvara, a onda sa 7-8 metara prebacio vrata. Beqiraj je nekada ovakve prigode lakoćom realizirao.

Dinamo je prvi šut u okvir gola uputio u 20. minuti (Soudani, Kalinić obranio), dok je Hajduk u prvom poluvremenu. U 35. minuti Fernandes je petom pronašao Pamića, no i njegov šut ukrotio je vratar Kalinić. Školskim rječnikom, za derbi u prvom poluvremenu ocjena - nedovoljan!

U prvom dijelu bonaca, a u drugom - bura! Orkan koji je otpuhao plave s travnjaka i donio Tudoru najveću pobjedu otkad je na klupi Hajduka. Već u 49. minuti Poljud je proključao. Bukva je nabacio iz kornera, a 18-godišnji Pašalić sjajno reagirao i petom iz blizine pogodio za 1:0.

Prilike Fernandesa i Čopa

Primljeni pogodak šokirao je Dinamo, dugo plavi nisu uspjeli povezati suvislu akciju, pa je Ivanković u teren ubacio Alena Halilovića umjesto Zvonka Pamića. I kada se očekivao početak Dinamovoga veza, opet pogodak Splićana. Još jednom je iz kuta nabacio Haris Bukva, a Pašalić se prikrao iza leđa Joze Šimunovića i glavom pospremio loptu iza leđa Poljaka Sandomierskog.

Dinamo se tada uozbiljio i krenuo u potpunu ofenzivu koja je rezultirala s dvije šanse. Šut Fernandesa obranio je Kalinić, a Čop je pucao preko vratnice.

Senzacionalan rasplet derbija; doktorska disertacija Igora Tudora i šok za Profesora na Dinamovoj klupi. Ovakav povratak na klupu Dinama Branko Ivanković sigurno nije očekivao. Sada ima dva poraza od Splićana u nizu, jer u jesen 2008. godine u Maksimiru je izgubio od Gorana Vučevića. Teški dani za Profesora, jer u četvrtak stiže Čornomorec...

>> Pogledajte spektakularnu Torcidinu derbi koreografiju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije