Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLAZAK POTVRĐEN

Dinamo predstavio pojačanje iz Bayerna: Ponosan sam što sam u najvećem hrvatskom klubu

Foto: GNK Dinamo
1/4
30.08.2023.
u 16:10

U Zagreb dolazi na posudbu iz Bayern Munchena, u klubu će biti najmanje do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora, a u momčadi trenera Sergeja Jakirovića pojačat će konkurenciju u ofenzivnom dijelu

Mladi hrvatski reprezentativac Gabriel Vidović (19) je novi igrač Dinama, potvrdio je hrvatski prvak na svojoj službenoj web-stranici.

U Zagreb dolazi na posudbu iz Bayern Munchena, u klubu će biti najmanje do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora, a u momčadi trenera Sergeja Jakirovića pojačat će konkurenciju u ofenzivnom dijelu. Vidović može igrati na pozicijama desnog i lijevog krila, polušpice te centralnog napadača

Vidović je rođen 1. prosinca 2003. godine u njemačkom Augsburgu gdje je i načinio prve nogometne korake. S 12 godina postao je član Bayernove nogometne akademije i ondje prošao sve uzraste uključujući i nastupe za prvu momčad. 

Priliku u prvom sastavu bavarskog velikana pružio mu je tadašnji trener Julian Nagelsmann u travnju prošle godine u bundesligaškom dvoboju protiv Arminije u Bielefeldu gdje je Bayern pobijedio s 3:0. Vidović je potom upisao još tri nastupa za glavnu momčad.

U međuvremenu je paralelno nastupao za Bayernovu drugu momčad, a od rujne prošle godine igrao je na posudbi u nizozemskom Vitesseu.

Član je mlade hrvatske reprezentacije s kojom je prošao kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo i potom sudjelovao i na završnom turniru u lipnju ove godine. Vidović je prethodno nastupio za njemačku U-15 reprezentaciju nakon čega je zaigrao za hrvatsku kadetsku i juniorsku nacionalnu momčad.

– Prvi dojmovi su mi odlični, sretan sam i ponosan što sam napokon ovdje i što sam dio najvećeg hrvatskog kluba. Stalno sam gledao Dinamove utakmice, posebno u zadnje vrijeme. Dečki su sjajno igrali i protiv Sparte i protiv Rijeke. U Dinamu je dosta igrača koje znam još iz reprezentacije pa vjerujem da ću se brzo prilagoditi i doista se veselim novim izazovima – istaknuo je Vidović.

Foto: GNK Dinamo

Komentara 4

Avatar Grey Eagle
Grey Eagle
17:03 30.08.2023.

dobrodošao!

PR
prajdali100
17:16 30.08.2023.

Dečko je oduševljen Maksimirom.Uskoro dovodi prijatelje u obilazak monumentalnog zdanja.

Avatar Make my day
Make my day
16:58 30.08.2023.

Čim je vidio stadion znao je da odmah mora doći ovdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije