Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petogodišnji ugovor

Dinamo potpisao ugovor s talentiranim klincem: Modrić mi je nadahnuće

Josip Šutalo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
10.01.2019.
u 22:35

– Jako sam zadovoljan svojim uspjehom, iako se svakim danom trudim postići što bolje rezultate, da možda i ja jednog dana budem poput Dejana Lovrena ili Luke Modrića.

Za mladog Josipa Šutala (18) kažu da je jedan od najtalentiranijih klinaca u svojoj generaciji. Jasno je stoga zašto su modri s ovim stoperom nedavno potpisali petogodišnji ugovor, a trener prve momčadi Nenad Bjelica odlučio ga povesti na pripreme uoči drugog dijela sezone. Bjelica je kadar odlučio osvježiti sedmoricom mladih igrača čije vrijeme tek dolazi.

Roditelji su iznimno ponosni

Jedan je od njih i Josip Šutalo. Ako se nastavi tako razvijati, kaže struka, napravit će velike stvari. S nogometom je Šutalo počeo u Metkoviću, a u Dinamo je stigao 2014. Prije dvije godine osvojio je dvostruku krunu s kadetima. S juniorima je također osvojio prestižni Fifin omladinski turnir, Fifa Youth Cup. Josip je standardan član svih omladinskih selekcija, a nedavno je debitirao u reprezentaciji do 19 godina.

– Sretan sam. Drago mi je što je Dinamo ima toliko povjerenja u mene, a ja ću svojim radom i trudom na treninzima i terenu nastojati opravdati njihovo povjerenje. Bio je to lijep osjećaj, saznanje da je Dinamo prepoznao potencijal u meni – počeo je Josip.

Koga je najprije nazvao nakon potpisivanja profesionalnog ugovora?

– Roditelje koji su bili jako oduševljeni i ponosni na mene.

Sve je bliže prvoj momčadi...

– Bila bi mi želja zaigrati za prvu momčad Dinama. Za mene bi to bila velika prilika ostvariti dječački san. Jako sam zadovoljan svojim uspjehom, iako se svakim danom trudim postići što bolje rezultate, da možda i ja jednog dana budem poput Dejana Lovrena ili Luke Modrića.

Koliko je teška prilagodba na seniorsku razinu?

– Zahtjevniji je i ozbiljniji od juniorskog. Traži puno veće napore, ali isto tako pruža zadovoljstvo i mogućnost značajnijeg napretka.

Kako mu je raditi pod Igorom Jovičevićem?

– On je izvrstan trener. Veliko mi je zadovoljstvo što me trenira takav profesionalac i što sam dio njegove momčadi – ističe Šutalo koji će sada imati prilike upoznati metode Nenada Bjelice.

Na turniru u Češkoj debitirao je za U-19 reprezentaciju.

– Izborili smo prolazak u elitno kolo. Odmjerili smo snage s Makedonijom, Luksemburgom i Češkom. Jedinstven je osjećaj predstavljati svoju zemlju.

Korak bliže A selekciji?

– Nadam se. Za sada to još uvijek ostaje samo moj san.

Stoperska pozicija mu je najdraža?

– Od svoje desete godine igram na stoperskoj poziciji. Tu se osjećam najsigurnije.

Ima li nogometnog uzora?

– Nemam točno određenog uzora, ali najdraži igrač mi je Sergio Ramos.

Najdraži igrač koji nije na njegovoj poziciji?

Najdraža mu je Barcelona

Luka Modrić, naravno. Modrićeva priča sportskog uspjeha mi je nadahnjujuća jer je pokazao cijelom svijetu da se napornim radom i trudom svi ciljevi mogu ostvariti. Bez obzira na to koliko teško bilo, trebamo se boriti i nikada ne odustati – zrelo zvuči talentirani Dinamov stoper.

Jednog dana vidi se u nekoj od liga petice, možda u Španjolskoj. Ipak mu je Barcelona najdraži klub. Slobodno vrijeme provodi s prijateljima, igranju Fife i odmaranju.

– To su mi najdraže aktivnosti kada nemam obaveze oko nogometa – zaključio je Šutalo.

>> Pogledajte odlazak dinamovaca u Tursku

Ključne riječi

Komentara 6

PI
Pikador
23:08 10.01.2019.

bravo Šutalo. Mlad i skroman sa velikom perspektivom ako takav i ostane.

IL
ilijan
07:17 11.01.2019.

Sve najbolje Josipe

MA
Marsijanac
23:25 10.01.2019.

Cestitke decko; samo tako naprijed, korak po korak. ........Hvala Maminjo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije