Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koliko su zaradili

Dinamo odlučno korača Europom i puni klupsku blagajnu

Šahtar - Dinamo
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
22.10.2019.
u 21:43

Prođu li plavi skupinu Lige prvaka u Maksimir bi se slilo još 9,5 milijuna eura. Dinamo bi pobjedom protiv Šahtara u Maksimiru bio blizu prolaska skupine

Dinamo je nakon gostovanja u Harkivu još malo napunio svoju blagajnu. Nakon remija u 3. kolu Lige prvaka protiv Šahtara (2:2) njegova blagajna bogatija je za još 900.000 eura. Ovo je zasad najuspješnija europska sezona u povijesti kluba. 

Plavi su do skupne faze najelitnijeg klupskog natjecanja stigli pobjedama nad Saburtalom, Ferencvarosem i Rosenborgom. Dinamo je i prije prvog kola i pobjede protiv Atalante (4:0) zaradio barem 25 milijuna eura. 

Šahtar - Dinamo
1/16

Plasman u skupinu Lige prvaka donosi 15,25 milijuna eura, a Uefa od lani  dijeli i više od 500 milijuna eura klubovima koji se plasiraju u Ligu prvaka na osnovu njihova uspjeha u posljednjih deset godina. 

Dinamo ima sedmi najslabiji koeficijent pa će dobiti 7,7 milijuna eura. Plavi će zaraditi i neki milijun od marketinških prava te od prodanih ulaznica.

Dinamu je pobjeda protiv Atalante donijela 2,7 milijuna eura, a remijem kod Šahtara još 900.000 eura.

Prođu li plavi skupinu Lige prvaka u Maksimir bi se slilo još 9,5 milijuna eura. Dinamo bi pobjedom protiv Šahtara u Maksimiru bio blizu prolaska skupine, tako da bi i na proljeće Bjeličinu družinu gledali u Ligi prvaka.

>> Pogledajte razgovor s Brunom Petkovićem na Večernji TV-u

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
02:10 23.10.2019.

Kako to da nema vesti o Zvezdi. Sigurno smo pobedili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije