Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI KOEFICIJENT

Dinamo odigrao za HNL! Hrvatska će imati dva predstavnika u LP, pola lige u Europi

Dinamo Benfica
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
07.03.2019.
u 20:52

Hajduk bi probojem do drugog mjesta iduće sezone čak mogao ući u Ligu prvaka zaslugom Dinama, čak i da ne budu prvaci

Dinamo je velikom pobjedom nad Benficom ostvario povijesni rezultat za klub iz Maksimira, ali i za cijeli hrvatski nogomet.

Hrvatska će od sezone 2020/2021. imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a slijedom toga i više klubova ide u Europu.

Na ljeto 2020. godine HNL će imati čak pet predstavnika u europskim natjecanjima što je pola domaćeg prvenstva!

Hajduk bi tako probojem do drugog mjesta iduće sezone čak mogao ući u Ligu prvaka zaslugom Dinama, čak i da ne budu prvaci. 

Hrvatska je preskočila Švicarsku i Dansku čiji su se klubovi već oprostili od europskih natjecanja.

Prvak odlazi u drugo pretkolo Lige prvaka u dio ždrijeba za prvake, a drugoplasirani u drugo pretkolo u dio ždrijeba za neprvake.

Pobjednik Kupa (ili trećeplasirani ako Kup osvoji prvak ili doprvak) ići će izravno u treće pretkolo Europa lige, dok će iz drugog pretkola krenuti preostala dva kluba koji bi se kvalificirali za Europu.

Dinamo je tako izravno pomogao doprvaku koji bi samo jednim prolaskom prepreke u Ligi prvaka osigurao najmanje grupnu fazu Europske lige.

>> Pogledajte kako su se Dinamovi navijači zabavljali prije utakmice s Benficom

 

 

Ključne riječi

Komentara 37

ZO
zoranos
21:05 07.03.2019.

A kakve sada veze ima Hajduk koji je 6.?!?!? Zašto se Osijek ili Gorica ne bi probili do 2. mjesta? Rijeka se niti ne spominje u članku, a druga je! Kakav je ovo članak?

Avatar kesizubac
kesizubac
20:58 07.03.2019.

Čestitke Dinamu!!!!!

Avatar jest
jest
21:00 07.03.2019.

HRT ili tzv. Hrvatska radiotelevizija, može vas biti sram, vi ste najlošija televizija u Europi ali i šire. Niste u stanju osigurati prijenose temeljnih sportskih događaja i utakmica nacionalnih klubova ali jeste u stanju uz izuzetno visoku pristojbu koju nam prisilno naplaćujete nuditi izuzetno neobjektivni i pamfletistički informativni program, dosadne i plitke zabavne emisije, nikakav filmski program koji se emitira obavezno u sitne sate kada ga radni čovjek ne može gledati, općenito plaćamo program koji uopće ne gledamo. Je li vas barem malo sram zbog svega toga ili igrate tetris za radnog vremena za plaće koje su 3 puta veće od plaća ljudi koji cijeli dan mukotrpno rade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije