Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve bliže velikom cilju

Dinamo nositelj u četvrtom pretkolu, tamo ga čeka Partizan!

rabiu afolabi
Reuters/Pixsell
22.05.2011.
u 20:45

Sveti cilj zagrebačkog Dinama - plasman u Ligu prvaka - nakon ove je nedjelje sve izgledniji!

Plavima su se poklopili rezultati u belgijskom i češkom prvenstvu, gdje su Genk odnosno Viktorija iz Plzena osigurali naslove, a sad im je u susret izišao i austrijski Red Bull Salzburg.

Bikovima je nakon domaćeg remija s Riedom (2:2) u pretposljednjem kolu austrijske Bundeslige, ostala samo teoretska šansa za naslov, što automatski znači da će Dinamo biti nositelj u četvrtom pretkolu Lige prvaka!

Snove o naslovu Red Bullu je uništio njihov Nigerijac Rabiu Afolabi, kojega zovu Robocop, zabivši autogol u 84. minuti. Tako uoči zadnjeg kola, Red Bull ima 60 bodova, tri manje od vodećeg Sturma. No, što je još važnije, u Austriji se u slučaju istog broja bodova gleda gol-razlika, a Sturm ima +32, dok Salzburg ima samo +20. U zadnjem kolu Sturm bi morao uvjerljivo izgubiti kod kuće od Tirola, a bikovi isto tako uvjerljivo slaviti protiv drugoplasirane bečke Austrije, čija će današnja prekinuta utakmica s gradskim rivalom Rapidom navjerojatnije biti registrirana 3:0 za Austriju.

Dakle, samo teorija još dijeli Dinamo od statusa nositelja u četvrtom pretkolu najjačeg klupskog natjecanja na svijetu. Sjajna je to vijest za Zagrepčane, no optimizam treba biti umjeren jer do tog četvrtog pretkola i nije tako lako doći.

U drugom pretkolu plave čeka netko od sljedećih suparnika: Dacia (Moldavija), Pjunik (Armenija), Borac BL (BiH), Skonto (Latvija), Fehervar (Mađarska), Bangor City (Walles), Torshavn (Ovčji otoci), Linfield (Sj, Irska), Tobol (Kazahstan), Dudelange (Luksemburg), Flora (Estonija), Breidablik (Island), Valetta (Malta), Neftchi (Azerbajdžan), Škendija (Makedonija) i Skenderbeu (Albanija). To su suparnici s kojima plavi ne bi smjeli imati problema, no i tu je Hazar velika opomena.

U trećem pretkolu prestaje svaka šala, tu su već ozbiljne prepreke kao Litex (Bugarska), Genk (Belgija), Slovan B. (Slovačka), Viktoria (Češka), Maribor (Slovenija), Helsinki (Finska), Ekranas (Litva), Zestaforni (Gruzija), Malmo (Švedska) i Shamrock (Irska).

Prolazak trećeg pretkola plavima bi donio već zaradu od oko 4,5 milijuna eura. Dinamo kao nositelj izbjegava klubove iz liga petice, ne bi mogli igrati ni protiv Rangersa, Kopenhagena, Bate Borisova i Makabija iz Haife, a za ulazak u skupinu Lige prvaka zasad su mogući suparnici Rosenborg (Norveška), Partizan (Srbija), Apoel Nicosia (Cipar) i Wisla (Poljska), te vjerojatno Sturm, a ne bečka Austrija.

Bez dvojbe, Liga prvaka nije nemoguća misija, ali daleko je to od prava na nekakvu euforiju, povijest je dovoljno naučila plavi puk na život u tuzi...

Komentara 32

Avatar feudalac
feudalac
23:43 22.05.2011.

hajdukovci, petokolonaši, jugonostalgičari... odgrizite si muda od jada - Dinamo će igrati LP. A za to je isto \"kriv\" Zdravko Mamić

MA
Mamlaz
20:57 22.05.2011.

Bilo bi lijepo, ali prošle godine smo trljali ruke kad smo izvukli Sheriff pa na kraju jedna velika banana...

ZG
-z-g-u-srcu-
23:39 22.05.2011.

Dinamo i da prode sva pretkola tesko da bi im dopustili da sa onakvim stadionom udu u ligu prvaka. A za to su krivi Mamic i kompanija koja sve samo krade, umjesto da su ulozili u stadion !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije