Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SRETAN ZBOG POVRATKA'

Dinamo nakon Ademija u Maksimir vratio još jednog bivšeg igrača

Fran Brodić
Alen Szabo/Pixsell
08.09.2023.
u 18:18

- Jako sam sretan zbog povratka u ovaj veliki klub. Za mene je u Dinamu na neki način sve počelo i oduvijek sam Maksimir smatrao svojim drugim domom.

Nekadašnji maksimirski junior, svojedobno najmlađi debitant u klupskoj povijesti, Fran Brodić, ponovno je igrač Dinama. Potpisao je višegodišnji ugovor, a do kraja tekuće sezone ostat će na posudbi u svom dosadašnjem klubu – Varaždinu. Brodić je rođen 8. siječnja 1997. godine u Zagrebu, prve je nogometne korake načinio u Kustošiji, ubrzo potom prešao u NK Zagreb dok je u Dinamovu školu došao 2011. s 14 godina.
 
Već je u siječnju 2013. bio s prvom momčadi na pipremama u Antalyji, a u travnju iste godine i debitirao u službenoj utakmici u maksimirskoj pobjedi protiv Intera iz Zaprešića s 2:0 zamijenivši Marcela Brozovića. Zanimljiv je “štiklec” da je za Inter u tom dvoboju zaigrala i kasnija Dinamova zvijezda Mislav Oršić. Brodić je u tom trenutku postao najmlađi debitant u klupskoj povijesti nastupivši sa samo 16 godina, tri mjeseca i šest dana. Istoga je ljeta s juniorskom momčadi osvojio prestižni međunarodni memorijalni turnir Mladen Ramljak gdje je, primjerice, igrao zajedno s Tiborom Halilovićem koji se također ovoga ljeta vratio u maksimirski klub.

Još je ranije u dresu Zagreba proglašen najboljim igračem znamenitog međunarodnog pionirskog turnira Nike Premier Cup, neslužbenog svjetskog klupskog prvenstva u ovoj kategoriji, gdje je ujedno dijelio prvo mjeto na ljestvici najboljih strijelaca. Bio je član hrvatske reprezentacije u svim uzrastima od U-16 do U-21 pri čemu je s kadetskom i juniorskom reprezentacijom nastupio na europskom prvenstvu, a s kadetima i na svjetskoj smotri.

U svom je prvom mandatu u Dinamu odigrao samo sedam službenih utakmica postigavši dva pogotka, a tome je dodao još 11 nastupa i dva gola u prijateljskim dvobojima. Iz Dinama je otišao u kolovozu 2014. sa samo 17 godina potpisavši za belgijski Brugge. Ipak, u Bruggeu je nastupao samo za mladu momčad gdje se ubrzo potom i ozlijedio. U međuvremenu je u Belgiji bio na posudbi u tadašnjem drugoligašu Antwerpu gdje zbog ozljede praktički niti nije igrao, a zatim preselio u Roeselare, također u drugoj ligi.

Kasnije je nastupao u talijanskom trećem razredu za Cataniju i Reggianu da bi se ujesen 2020. vratio u hrvatski nogomet, prvo u Kustošiju u drugoj ligi, a potom i u Prvoj HNL gdje je od ljeta 2021. igrao za Goricu, a od siječnja 2022. za Varaždin.
 
- Jako sam sretan zbog povratka u ovaj veliki klub. Za mene je u Dinamu na neki način sve počelo i oduvijek sam Maksimir smatrao svojim drugim domom. Činjenica što me klub odlučio vratiti u svoje redove u mojim najboljim nogometnim godinama potvrda je da se razvijam u dobrom smjeru, ali i motivacija da nastavim s daljnjim radom i trudom kako bih dodatno napredovao. Zahvaljujem svima u klubu što su mi omogućili da se vratim, rekao je Fran po povratku.,

>> Pogledajte atmosferu uoči utakmice Hrvatske na Rujevici

 
Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
19:37 08.09.2023.

"Oduvijek sam Maksimir smatrao svojim drugim domom." haha Covjek cak i ne laze ko neki. Uvijek mu je bilo svejedno zato je i pobjegao prvi puta.

Avatar Felix24
Felix24
18:53 08.09.2023.

Ademi-Ljubičić-Baturina, to je po meni tercet kao u repki Modrić-Brozović-Kovačić, po važnosti za vezni red. Ljubičića pošto poto u sredinu. Obrana nam je katastrofa a vezni red stvara masu prilika kojih se samo 10% zabije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije