Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Dinamo u odličnoj utakmici pobijedio Celtic sa 4:3, tri gola Pjace

Marko Pjaca, Dinamo - Celtic
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
11.12.2014.
u 21:08

Bila je ovo i velika večer Marka Pjace, talentiranog veznjaka koji je nedavno zaslužio i poziv u reprezentaciju. Marko je zabio tri pogotka večeras, a upravo on je u 14. minuti otključao vrata Gordona

Dinamo je nastup u skupinama Europske lige započeo sjajno, pobijedio je Astru na Maksimiru 5:1, a tako je i završio natjecanje. U posljednjem kolu na domaćem je terenu pred četiri tisuće gledatelja, od čega je oko 1.500 bilo gostujućih, pobijedio Celtic sa 4:3.

Da netko neupućen pogleda samo ta dva rezultata, vjerojatno bi pomislio da je Dinamo napokon prezimio, ali 'crna rupa' između tih utakmicama, u kojoj je hrvatski prvak doživio četiri poraza, koštala ga je nastavka natjecanja.

Obrana je veliki problem

'Modri' su večeras napokon odigrali pravu utakmicu i pokazali da znaju igrati, ali, nažalost, to prikazuju samo kada nema pritiska, kada igraju rasterećeni. Škotski prvak večeras je mogao i teže stradati, ali mu je sudac bio naklonjen. Ipak, treba naglasiti da Dinamo ima velikih problema s obranom, golovi koje je primao bili su smiješni i tu Mamić mora ozbiljno poraditi.

Bila je ovo i velika večer Marka Pjace, talentiranog veznjaka koji je nedavno zaslužio i poziv u reprezentaciju. Marko je zabio tri pogotka večeras, a upravo on je u 14. minuti otključao vrata Gordona. Ademi mu je dao loptu, on fantastično prevario čuvara i zabio za vodstvo. Dodajmo da je prije toga mrežu zatresao i Soudani, ali mu sudac nije priznao pogodak zbog zaleđa, iako je situacija bila sumnjiva. Naime, lopta se prije odbila od igrača Celtica.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

A uz sudačku pomoć gosti su izjednačili u 23. minuti. Imali su slobodan udarac, lopta je pogodila Bitona u živom zidu i odbila se do Commonsa, a on je glavom zabio. Bio je u zaleđu, ali sudac je ipak pokazao na centar... No, bez obzira na to, Dinamova obrana jako loše je reagirala. Sedam minuta poslije Commons je izveo slobodan udarac i pogodio gredu, lopta se nakon toga nekako odbila do Šćepovića koji zakucava za vodstvo gostiju.

Do kraja poluvremena Pjaca je još jednom zabio i na odmor se otišlo s rezultatom 2:2.

U nastavak utakmice hrvatski prvak krenuo je odlično, već do 50. minute vodio je 4:2. Prvo je Brozović udarcem u stilu Messija zabio za 3:2, a onda Pjaca sjajnim udarcem s 20 metara povisio vodstvo. U 64. minuti Ambrose je srušio Pinta u kaznenom prostoru, bio je to klasični jedanaesterac, ali sudac je 'ostao nijem'.

Šteta za Glasgow

Modri su u tim trenucima kontrolirali utakmicu, nisu dopuštali Celticu prilike, ali po nekom starom običaju pred kraj su ipak zakomplicirali situaciju. U 81. minuti Šćepović je smanjio (možda je to bio i autogol Pivarića), a kasnije su gosti pogodili i vratnicu.

Ipak, Dinamo je na kraju slavio i sa šest bodova završio natjecanje u Europskoj ligi. Kada se u obzir uzme da je mogao pobijediti u prvoj utakmici protiv Celtica, kao i protiv Astre u prošlom kolu, ostaje gorak okus jer možda se to europsko proljeće napokon moglo ostvariti. No, ne treba zaboraviti ni to kako nam je Salzburg održao dvije nogometne lekcije...

Grafički prikaz utakmice možete pogledati OVDJE!

>>'Kada zabiješ tri gola u gostima, moraš pobijediti! A od Dinama možemo nešto naučiti'

Komentara 108

DI
dinamojavolim1
20:56 11.12.2014.

opaaaa vidim javljaju se dalmatinski heroji...valjda im je cudno kad netko izadje na travnjak ne igraju svi venecijanski nogomet ko vi

JT
jtpm
20:55 11.12.2014.

.....a vi koji mrzite Dinamo patite! Zivjeli plavi ,dolje crveni!

WI
winniepooh
20:40 11.12.2014.

Pivarić golčina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije