Naslovnica Sport Nogomet

Dinamo mora platiti odštetu navijaču jer mu je zabranio ulazak na Maksimir!

– U demokratskim državama građani imaju pravo na slobodno izražavanje svog mišljenja sve dok time ne ugrožavaju prava drugih, a takvog ugrožavanja ovdje nije bilo...
30. prosinca 2014. u 06:49 20 komentara 2519 prikaza
BBB, Dinamo, majica, prekriženi Mamić
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

GNK Dinamo jednom svom istaknutom navijaču mora platiti odštetu zbog toga što mu je zbog majice na kojoj je prekriženi lik Zdravka Mamića uskratio ulazak na Maksimir. Nepravomoćna je to odluka sutkinje Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Što se točno dogodilo? Tomislav Rukavina imao je kupljenu ulaznicu za utakmicu  Dinama i Rijeke, a kada je došao ispred stadiona, redari su tijekom pregleda ustanovili da na sebi ima već spomenutu majicu i zabranili mu ulazak na Maksimir. Rukavina je angažirao odvjetnika i na sudu su uspjeli dokazati da su mu uskraćena prava, dok je Dinamo obranu temeljio na uvjeravanju sutkinje kako osobe koje nose takve majice često pale baklje i pogrdno skandiraju te da ih je Uefa već kažnjavala zbog sličnih transparenata.

– U demokratskim državama građani imaju pravo na slobodno izražavanje svog mišljenja sve dok time ne ugrožavaju prava drugih, a takvog ugrožavanja ovdje nije bilo... Ustav RH jamči svakom građaninu pravo na slobodu mišljenja i izražavanje. Prema tome, nije bilo razloga da se Tomislavu Rukavini zabrani ulazak na stadion, već su zaštitari koje je angažirao Dinamo postupili protupravno – rekla je sutkinja Nives Šimunović, a prenosi Novi list.

>>Članovi smo Dinama, nikad kažnjavani, a klub nam je zabranio ulazak!

Poduzetnik
Kviz
Jesi li rođeni poduzetnik ili radije radiš kako ti drugi kažu?

A1 izdvaja za Vas

  • mismis:

    Za sve koji su iznenadeni ovakvom odlukom samo cu reci- Ustav RH je temeljni zakon Republike Hrvatske i ujedno najvisi zakon ako cemo gledat po hijerarhiji zakona. Stoga svi daljnji zakoni kao sto je npr. kazneni, obiteljski i ovaj zakon ... prikaži još! koji se odnosi na sprecavanje nereda na tribinama kojima se ljude u Maksimiru stavlja na crne liste itd itd je ispod Ustava. Iz tog razloga 90% ljudi koji nisu pusteni na stadion (a da ne postoje nikakve prijave protiv njih) dobili bi spor protiv GNK Dinamo jer se zna koja su temeljna ljudska prava zasticena Ustavom.

  • tik tak:

    Vecu glupost u životu nisam cuo!!!

  • mismis:

    napokon