Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Škorić Žoga

Dinamo je trebao čekati Zeleniku

oliver zelenika (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
20.05.2014.
u 09:15

– Slažem se s time što traže iskusnog golmana, ali moj je dojam da su trebali biti strpljiviji sa Zelenikom. Mlad je, domaći dečko, Dinamo bi u prvenstvu bio s njim ionako prvi, a on bi sazrio. Maknuli su ga jer je primio gol u prvi kut u susretu protiv Austrije, a Ježina je od Tomečaka primio još gori – kaže proslavljeni vratar plavih Zlatko Škorić Žoga.

Dinamo ove netom završene sezone nije samo mijenjao trenere, jednako je lutao i s vratarima, a to je nerijetko i ključna pozicija u momčadi, čovjek koji obrani daje mir, momčadi sigurnost.

A Dinamo ih je ove sezone koristio četiri – prvi je bio Pablo Migliore, ali se vratio kući. Očito psihološki nespreman za život u Hrvatskoj, nakon više od mjesec dana provedenih u argentinskom zatvoru. Branio je ponovno u Argentini, ali se posvadio s trenerom i sezonu u Argentinos Juniorsima okončao na tribini. Brzo je Dinamo doveo Sandomierskog, ali je prednost dao Zeleniki. Pa ih rotirao i izgubio obojicu. Poljak je došao nakon što je Zdravko Mamić razmotrio tri ponuđena golmana, odlučio se za najjeftiniju opciju i vratara nije dobio. U zimi je doveden Antonio Ježina, počeo je solidno, a na kraju sezone, u dvije utakmice finala kupa, od tri primljena gola – kriv je za dva.

I sad plavi opet traže vratara.

– Slažem se s time što traže iskusnog golmana, ali moj je dojam da su trebali biti strpljiviji sa Zelenikom. Mlad je, domaći dečko, Dinamo bi u prvenstvu bio s njim ionako prvi, a on bi sazrio. Maknuli su ga jer je primio gol u prvi kut u susretu protiv Austrije, a Ježina je od Tomečaka primio još gori – kaže proslavljeni vratar plavih Zlatko Škorić Žoga te dodaje:

– Nešto nije dobro u svemu tome. Ili su krivo birali golmana, ili u klubu nemaju strpljenja za onoga za kojeg su se odlučili, ili se s golmanima ne radi dobro.

– I ja bih ostavio Zeleniku, primio je taj gol u igri protiv Austrije, ali je pokazao da je hrabar, išao je po instinktu, a ne kao ziheraš, nije ni trebao ići u Lokomotivu – kazao je Dražen Ladić.

Počelo se spominjati Filipa Lončarića, nekadašnjeg vratara plavih koji je imao problema s koljenima, a “ni u glavi nije bio pravi”.

– On je dobar golman. Ako je sazrio u Željezničaru, ako više nije onaj stari Lončarić, već golman koji je shvatio svoje pogreške, mogao bi biti rješenje – kaže Žoga.

Dinamo prati cijelo tržište, ali još nije odabrao. Valjda će ovaj put bolje birati.

>> Kup i Ligu prvaka Dinamu su odnijeli vratari

Komentara 5

ČI
Čika
13:03 20.05.2014.

Dinamo treba čekati Lončarića, ovaj vodonoša je samo nastavak tradicije loših Dinamovih golmana.

LI
Lisabon
15:03 20.05.2014.

Pa on je na posudbi u Lokomotivi.I bolje da tamo brani nego da je u Dinamu.Uostalom u Lokomotivi je na streljani i steci ce puno veca iskustva nego u Dinamu.Clanak je napisan kao da je za Dinamo izgubljen i otpisan.II jos bi Skorica podsjetio na jedan briljantan potez Zelenike na utakmici s Ludogorecom.Nadam se da se sjeca sta je i kako i gdije ispucao cistu loptu,a i dribling na toj utakmici je za antologiju.Zeleniki zelim da bude jednog dana golman za Dinamo,jer Dinamo nesmije biti poligon za stasanje nego klub kojem je vazan iskljucivo rezultat i to trenutni.

HE
hercegbosna
14:54 21.05.2014.

Pa da i bude nesto od njega u Lokomotivi,Maminjo ce ga odmah vratit u Dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije