Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvrnuto obrnuto

Dinamu je ovo uspjelo prvi put u povijesti! Skromni Željko Kopić ulazi u anale

UEFA Europska liga, West Ham - GNK Dinamo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/13
09.12.2021.
u 23:01

Dinamo je prvu pobjedu u gostima nad suparnikom iz Petice nakon 32 godine (1989. svladali su Auxerre s 1:0) i prvu pobjedu u povijesti na engleskom tlu ostvario s trenerom koji je danas prvi put vodio plave u Europi!

Disneyevskom terminologijom, Dinamova bi se europska sezona mogla nazvati - Izvrnuto obrnuto. Kako biste drugačije nazvali jesen u kojoj je Dinamo neshvatljivo i nadasve uvjerljivo posrtao protiv nepoznatih Moldavaca, a dominirao protiv moćnih Engleza?
Kako objasniti činjenicu da je Dinamo ove jeseni više izvanrednih utakmica odigrao u Europi, na primjer protiv Legije, Genka, Rapida i West Hama, nego u domaćim natjecanjima, u kojima je gubio od Lokomotive, Rijeke i Hajduka, remizirao s Istrom 1961?

Pa još izvrnutije: Dinamo je prvu pobjedu u gostima nad suparnikom iz Petice nakon 32 godine (1989. svladali su Auxerre s 1:0) i prvu pobjedu u povijesti na engleskom tlu ostvario s trenerom koji je danas prvi put vodio plave u Europi!

Željko Kopić tako ulazi u anale, jer ne samo da je nakon Bjelice i Mamića treći trener koji je odveo Dinamo u proljeće Europske lige, nego je nadigrao momčad koja je ove jeseni lomila Manchester United, Manchester City, Liverpool i Chelsea! Što u West Hamovu domu nisu mogli Guardiola, Klopp i Tuchel, ostvario je mirni, skromni Osječanin. Nije Klopp nego je – Kloppić! 

I opet nešto posve izvrnuto: kako se tom istom Kopiću, koji sigurno posjeduje trenerski talent i ima nogomet u malom prstu, mogla dogoditi onakva pomrčina s Hajdukom? 

Kopić je West Hamu na londonskoj kiši suprotstavio postavu s pet bekova, plus dva defenzivna vezna, sve odreda čvrsti mangupi s oštrinom 'žilet-žice', koji čekićarima nisu rastvorili niti najmanju pukotinu ostavivši ih posve bespomoćnima.

U Dinamovim igračima očito je nakon sloma s Hajdukom proradio inat. Uz već prepoznatljivu srčanost, beskompromisnost i muda do poda u europskim utakmicama, Dinamu se već po tradiciji dogodio i trenutak neodoljivoga majstorskoga nadahnuća Mislava Oršića. Taj pogodak iz 3. minute nešto je najuzbudljivije viđeno od Dinama u europskim utakmicama. To je šut desnicom u rašlje tako briljantan i spektakularan da su i navijačima West Hama padale vilice od ljepote prizora! Rekorder i bombarder Mislav Oršić sada je na brojci od 21 pogotka u Europi za Dinamo, čak šest više od legendi Cvitanovića i Zambate.


 
Ključne riječi

Komentara 17

FR
freeshooter
23:04 09.12.2021.

Gledali ste...orša piko tek toliko...europski dinamo...ale ale dinamo ale...

KL
Klavocin
23:14 09.12.2021.

Kak se zovu oni koji su izbacili hajduka, možda vlašić zna

KL
Klavocin
23:06 09.12.2021.

Da sućut čitavoj obitelji vlašić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije