Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA AZTN-A

Dinamo je od Grada Zagreba zakonito dobio 215 milijuna kuna

Milan Bandić, Zdravko Mamić (1)
Marko Lukunic/PIXSELL
19.06.2013.
u 13:12

– Agencija je prijavu dioničara odbacila jer nije nadležna. Mi nismo mogli utvrđivati je li riječ o potporama ili ne. Radi se o primjeni dva zakona koji imaju jednaku pravnu snagu u RH – rekla je Spevec.

– Grad Zagreb je u dodjeli sredstava Dinamu u cijelosti postupio po Zakonu o sportu – poručila je na današnjoj konferenciji za novinare Olgica Spevec, predsjednica Vijeća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

AZTN je donio rješenje da je Dinamo iz gradskog proračuna, Zagrebačkog holdinga te Turističke zajednice zakonito primio 215 milijuna kuna od 2005. do 2012. godine na što je prijavu podnijelo devet malih dioničara Hajduka.

– Agencija je prijavu dioničara odbacila jer nije nadležna. Mi nismo mogli utvrđivati je li riječ o potporama ili ne. Radi se o primjeni dva zakona koji imaju jednaku pravnu snagu u RH – rekla je Spevec i podsjetila da su i Hajduku odobrena sredstva.

– Odobrili smo restrukturiranje Hajduka, a to se odnosi na jamstva Grada Splita od 30 milijuna kuna.

Ubuduće će se o ovim stvarima brinuti Europska komisija.

– Od 1. srpnja Europska će komisija nadzirati i dodjeljivati sve potpore pa tako i Dinamove. Preporučujemo da obrate posebnu pozornost kako ih dodjeljuju – zaključila je Spevec.

>> Javna bilježnica: Da je bilo prisile, ja ugovor ne bih ovjerila

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije