Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silvio Marić

Dinamo je moćan, a Rog podsjeća na mene! Igra iz drugog plana mu je savršena

10.08.2016., stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 02. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Jefferson, Marko Rog. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
12.08.2016.
u 18:55

– Već dugo nisam vidio tako dobru Dinamovu igru usred Splita! Ovo je veliki rezultat i psihološki fantastična stvar uoči utakmice sa Salzburgom

Dinamova demonstracija moći na Poljudu zapravo je pokazala svu realnost nogometa u Hrvatskoj. Zbog kvalitetnog rada posljednjih godina velika je razlika u korist modrih. Stoga “četvorka” plavih (ujedno i prvi trenerski uspjeh Cice Kranjčara s Dinamom u Splitu!) i nije senzacija, međutim način kojim je Dinamo došao do pobjede zavređuje sve pohvale.

Na stranu sad procjene kakav je bio Hajduk, jer svakako treba istaknuti gotovo savršeno postavljenu taktiku Zlatka Kranjčara koji je posve otupio oštricu domaćih. Cijela je momčad dobro funkcionirala, a kad je tako, onda iskaču i kvalitetni pojedinci.

Dinamo izgleda moćno

Na Poljudu je iznad svih bio Marko Rog, njegova silina i ubojitost gdjekad podsjećaju na način igre – Silvija Marića, bivše Dinamove ikone!

 

– Slažem se, taj mali Rog ima nešto mog! U nekim smo stvarima vrlo slični, voli okomito ići prema vratima, voli se ubacivati iz drugog plana, odigrati dvostruko dodavanje, hrabar je i agresivan, mnogo trči, zna zabiti gol... Odličan je igrač, veliki potencijal i samo ga treba pustiti da igra – kaže Marić.

A kako vam se svidio Dinamo?

– Već dugo nisam vidio tako dobru Dinamovu igru usred Splita! Ovo je veliki rezultat i psihološki fantastična stvar uoči utakmice sa Salzburgom. Odigraju li plavi samo 50 posto od onoga što su odigrali na Poljudu, slavit će se u Zagrebu pobjeda protiv Austrijanaca! Bit će to dvije utakmice u kojima će se vidjeti tko je pravi igrač i u utorak bih volio vidjeti Roga da povede momčad u Ligu prvaka!

Kao što ste to vi i Prosinečki učinili prije 18 godina protiv Celtica?

– Upravo tako! Ne želim stavljati Rogu dodatni pritisak, ali to su one posebne utakmice koje rješavaju pravi igrači.

Usput, Rog je na Poljudu zabio dva gola, a vama se znalo dogoditi da promašite i najveće “zicere”, poslije ste govorili da je “sveti Duje micao vratnice”...

– Pa kad je tako i bilo! Lako je bilo u srijedu dinamovcima, bio je radni dan i sveti Duje nije došao na utakmicu, nisam ga vidio. A mi smo s Hajdukom igrali subotom i nedjeljom, tada se “Duje” odmarao i dolazio je na stadion pa je i micao vratnice, ha-ha – u svom je fakinskom stilu rekao Marić.

A dvostruki strijelac Marko Rog uživa u danima slave...

– Velika je to bila pobjeda, lijepo je sad čitati i slušati pohvale. Zavrijedili smo ih – kaže Rog koji je vodio tešku borbu s Jeffersonom, “tukli” su se u žaru borbe, ali sve je bilo u granicama korektnosti. Štoviše...

– Već tijekom utakmice Jeff mi je čestitao na krasnom golu iz slobodnjaka...

Pogodili ste Kalinićev kut – jeste li na zajedničkim reprezentativnim pripremama snimili da Hajdukov vratar voli otići iza svog zida?

– Ma ne, ha-ha... Odlučio sam tako gađati i prošlo je – govori Rog i ističe:

– Prije utakmice javio mi se Marko Pjaca i zaželio nam je sreću, poslije utakmice nam je čestitao! Dogovorili smo se da ja zabijem u derbiju, a on protiv Espanyola. Ja sam svoje napravio – kaže Rog dodajući da je i na telefonskoj liniji s rukometnim reprezentativnim vratarom Filipom Ivićem na OI u Riju:

– Rekao mi je da su gledali utakmicu i da je zagrebački dio momčadi zezao dečke s juga, ha-ha...

Ne ljuti se Rog na Soudanija što mu nije dodao loptu za 5:0 i njegov treći gol...

Ostanak? Nemam ništa protiv

– Da je bilo 0:0, naljutio bih se! Ispričao mi se, kaže da me nije vidio – veli Rog, a ako je to doista tako, onda bi Alžircu trebalo kupiti – psa vodiča!

Salzburg je pred vratima:

– Nadam se punim tribinama, puni smo samopouzdanja, podigli smo kvalitetu i imamo dobre šanse za prolaz!

Biste li s Dinamom željeli odigrati još jednu Ligu prvaka?

– Ne bih imao ništa protiv – jasan je Rog. 

Komentara 14

DU
Deleted user
19:02 12.08.2016.

Volim te Dinamo.

BU
Bubra
20:50 12.08.2016.

Rog je dobar Momak. Skroman, marljiv i uporan u onome sto radi. Tako da mu je uspijeh zagarantiran 👍

DU
Deleted user
20:59 12.08.2016.

Slažem se da nam ne treba euforija jer Hajduk već dugo nije ravnopravan protivnik , oni su non stop u nekim euforijama kad pobjede Cibaliju ili Istru a onda im se dogodi 0:4 pa onda padaju u teški bed . Dinamo treba ostati čvrsto na zemlji i odigrati hrabro i borbeno sa Salzburgom pa ak budu bolji svaka čast,treba im sportski čestitati .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije