Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKA

Dinamo izgubio 2:4 od Züricha, ozljeda Taravela

Duje Čop
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
21.01.2014.
u 16:30

U ovom trenutku rezultat valjda i nije u prvom planu već pripremanje i uigravanje. A uigravati će trebati dosta, i protiv Bayera i sad sa Zürichom vidljivo je da plavi imaju problema u defenzivi.

Nije baš sretno dogovorena prva utakmica na pripremama u Turskoj, pa nije čudo da je Dinamo i izgubio. Bolji je od Dinama u Beleku bio Zürich sa 4:2, a kako je u prvih 50-ak minuta, plavi su rezultatski mogli opako stradati, Švicarci su vodili s 3:0.

Dinamo je u Tursku putovao iz Njemačke cijeli dan, od jutra, da bi se tek navečer smjestili i odradili rastezanje, a već jučer ujutro imali su trening te u 14 sati zaigrali sa spomenutnim suparnikom. Možda je ipak trebalo militi na umor od puta kad su se dogovarale utakmice.

Ali, u ovom trenutku rezultat valjda i nije u prvom planu već pripremanje i uigravanje. A uigravati će trebati dosta, i protiv Bayera i sad sa Zürichom vidljivo je da plavi imaju problema u defenzivi.

U samo dvije minute (21. i 23.) dvaput su kapitulirali, pa se odmah nakon toga ozlijedio i Jeremy Taravel, novi stoper koji je daleko od uigranosti s plavim suigračima. Stoga je u igru morao Šimunić. Kako je Taravel sam izašao iz igre, valjda nije ništa ozbiljno, ali znat će se nakon što liječnici obave preglede.

Plavi su imali ‘zicera’ Švicarci su izbijali s crte, Mamićevi igrači tražili su i jedanaesterac.

U nastavku su još jednom pokleknuli, gubili 3:0, već sm ose zapitali hoće li Zoranu Mamiću biti izglasano nepovjerenje u Beleku, ali su se onda Zagrepčani probudili. Robert Murić izborio je jedanaesterac, a Čop zabio. Duje je nakon Pintova ubačaja zabio i svoj drugi pogodak, smanji na 2:3.

Onda je i zaiskrilo, Chikhaoui je udario Limu dok je ležao, došlo je do naguravanja gotovo svih igrača, a crveni karton dobili su spomenuti igrača Züricha i Josip Šimunić. Sudac je dozvolio da ‘pocrvenjeli’ dobiju zamjene, pa je u igru ušao Capan, te je tako Zoran Mamić koristio sve svoje igrače koji su bili zdravi. U završnici se činilo da bi Dinamo mogao do potpunog preokreta, no onda im Kukuruzović zabio za konačnih 4:2.

Dinamo je igrao u sastavu: Sandomierski - Pinto, Addy, Taravel (od 26. Šimunić), Lima - Ademi, Pavičić, Halilović - Soudani, Rukavina, Beqiraj; drugo poluvrijeme: Sandomierski (od 64. Mikulić) - Pinto, Addy, Šimunić (od 68. Capan), Lima - Pamić, Antolić, Brodić - Fernandes (od 64. Mamić), Murić, Čop.

>> Dinamo izgubio od Bayera pa odmah pobijedio Fortunu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije