Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polivalentan igrač

Dinamo u Superkupu potvrdio važnu stvar, a svi govore o njegovu igraču: On je novi Brozović, ali ljevak

storyeditor/2022-07-10/PXL_090722_94550357.jpg
Goran Stanzl/PIXSELL
11.07.2022.
u 08:28

Dinamo ima golemu širinu, i da proda dva igrača, neće trpjeti. Dovođenje Roberta Ljubičića zasad se pokazuje kao pun pogodak, polivalentan je igrač.

Nerijetko se zna reći da neki trener ima slatke brige jer ima veliki igrački kadar, a za svaku poziciju gotovo mu ravnopravno kandidiraju dva, tri pa čak i više igrača. No oni koji su se bavili tim poslom znaju da takvomu treneru i nije baš lako odlučiti se za jednog igrača, drugog ostaviti na klupi, a trećega poslati na tribinu. Govorili su nam o tome i bivši treneri Dinama kao što su Nikola Jurčević, Nenad Bjelica...

Opet 'kemijanje' s bekom

Aktualni trener Dinama Ante Čačić na početku svog mandata, otkako je prestao biti vršitelj dužnosti, najavljivao je da ne želi imati preveliki igrački kadar, da su mu uz tri vratara dovoljna 22, 23 igrača. Neće mu biti lako odabrati i prekobrojnima reći da su prekobrojni te da trebaju, ako ništa drugo, otići na posudbu jer dovoljnu minutažu u Dinamu u ovom trenutku ne bi mogli imati. I dobro je da takvi igrači stvarno odu na posudbu ili trajnije u drugi klub, to bi bilo dobro i za njih jer trebaju igrati.

U susretu Superkupa s Hajdukom vidjelo se kako velik, ali i kvalitetan igrački kadar ima Dinamo. Danas to nije kao nekoć kad je Dinamo imao hrpu igrača, ali premalo prave kvalitete. Sad je ovo doista enormna koncentracija kvalitete. Ta širina kvalitetnog kadra došla je do izražaja baš u odnosu na Hajduk koji takvu širinu nema. Kad bi Dambrauskas pogledao na svoju klupu, teško je mogao vidjeti neko ime koje će donijeti prevagu, dignuti u drugom dijelu onemoćalu momčad Hajduka.

S druge strane Čačić je mogao samo zažmiriti i napamet pokazati nekoga tko treba ući i ne bi pogriješio. Uostalom, Čačić si je zbog te kvalitete mogao priuštiti luksuz da u derbiju isprobava novu taktičku varijantu, da zajedno zaigraju Drmić i Petković, da na desnom beku započne Moharrami, a ne očekivani Ristovski, da na lijevom beku ne igra nijedan igrač koji je po vokaciji lijevi bek, već da tamo bude Robert Ljubičić, ovoljetno Dinamovo pojačanje.

Na mjestu stopera zaigrali su Lauritsen i Perić, dok su skupi Théophile kao i iskusni Dilaver ostali bez nastupa. A još su dva Šutala, dva reprezentativca Josip i Boško izvan stroja jer su oporavljenici.

No vratimo se još malo Ljubičiću, taj dečko znamenite frizure došao je kao vezni igrač koji bi trebao pomoći Mišiću i Ademiju, može igrati na bilo kojoj poziciji u veznom redu i koliko je dosad pokazao, stvarno je dobar. No zaigrao je na beku, lijevom. Dinamo je već silan novac zadnjih sezona potrošio na lijeve bekove, a opet se 'krpa'; prije je to bilo s Franjićem, a sad očito s Ljubičićem. Čačić ima Štefulja, ali dojam je da mu baš i nije u prvom planu, ima i Bočkaja, no Pero je izvan forme, nije dobro igrao na pripremama i iako je skinuo nešto kilograma, još nije pravi.

Ljubičić je novi Brozović

– Nisam dugo igrao na poziciji beka, ali igrat ću što god mi trener kaže – rekao je nakon utakmice Robert Ljubičić, koji je prilično dobro odradio taj posao na neprirodnoj poziciji, a bio je sve bolji kako je utakmica odmicala. Dinamo je u njemu dobio odličnog igrača kojeg će moći koristiti na više pozicija, a jedan stručnjak u Dinamu prije ove utakmice s Hajdukom rekao nam je:

– Ljubičić je novi Brozović, ali ljevak.

Dinamov roster toliko je dobar i kvalitetan da plavi neće trpjeti ako se i prodaju jedan ili dva stožerna igrača. Naravno, najviše se govori o Oršiću, Josipu Šutalu, Ivanušecu i Livakoviću, koji mogu biti prodani ako netko ponudi doista veliki novac, a na svim tim pozicijama plavi imaju prave zamjene ili pak nekoliko njih. U susretu s Hajdukom na klupi su počeli: Zagorac (Nevistić nije bio u zapisniku), Gojak, Bočkaj, Ristovski, Marin, Tolić, Théophile, Jurić, Baturina, Dilaver, Menalo i Oršić, a još nije bilo Josipa i Boška Šutala, Emrelija i Bulata. Dakle, od tih 17 igrača koji su ili počeli na klupi ili nisu bili kandidati za utakmicu može se složiti momčad koja bi se sa subotnjih početnih 11 borila za naslov prvaka.

Stoga, vratimo se na početak i na te brige Ante Čačića, bile one slatke ili ne. Doista mu neće biti lako izabrati udarnih 11 za svaku utakmicu, ali dojam je da i ne može mnogo pogriješiti koga kod izabere. Taj će se kadar, jasno, ipak smanjiti, blizu odlasku su Andrić (Francuska) i Deni Jurić (posudba u Goricu), u vezi s Tolićevim odlaskom u Španjolsku pregovara se, a treba vidjeti što će biti s Marinom kao i igračima koji su u posljednjoj godini ugovora (Théophile, Gojak, Dilaver i spomenuti Andrić). 

Komentara 8

Avatar von Šoštarić
von Šoštarić
11:53 11.07.2022.

Bil sam na tekmi i vidio uživo pa da odgovorim Zoranosu.Ljubičić ima znanje i potez.Par odličnih dodavnja pogotovo u drugom poluvremenu.Taj dečko da je igrao u vezi ispred Mišića i Ademija povezao bi napad i bila bi to sasvim druga priča.I koliko sam vidio Ljubičić je pretrčao više od svih,priključivao se vezi i napadu i vraćao zatvoriti mjesto koje mu nije prirodno.Ja iskreno ne znam kaj ti treneri vide u Ivanušecu jer je bio beskoristan i na krilima i u vezi a napadački je fulal dva mrtvaca.Mišić nije ni M od onog prije nekoliko godina,napadački totalno nezainteresiran(frajer pređe polovicu,oko njega u radijusu deset metri nikog i umjesto da potrči u sredinu na udarac on trčkara ko paradni konj).

BI
Binkić
08:55 11.07.2022.

Dinamu fali ofenzivni lucidni vezni...Baturina i Bulat se moraju forsirati u domaćem prvenstvu tu ionako nemaju konkurenciju.možda Osijek.

ŠO
šolman
15:30 13.07.2022.

Čemu stavljati veznog na lijevog beka kad Dinamo tamo ima Štefulja koji je u malo utakmica u kojima je dobio priliku uvijek bio dobar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije