Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka za igračima

Dinamo: I u Splitu imamo dva skauta, takvoj mreži nijedan igrač neće pobjeći

\'dinamo11_nnn_spo_120111\'
VL
12.01.2011.
u 21:01

Hajduk je previše toga propustio, nije prepoznao igrače koji su postali naši velikani i zato i danas plaća ceh, teško se i na tom polju nosi s Mamićem.

– Imaš tanke noge, vrati se kad ojačaš – kazali su u Hajduku početkom 80-ih mršavom Imoćaninu.

Krajem stoljeća plavokosi Zadranin slušao je slične riječi.

– Mršav si, javi se kad ojačaš.

Dvije pogreške bijelih

Na taj se način Hajduk olako odrekao dvojice možda i ponajboljih hrvatskih igrača – Zvonimira Bobana i Luke Modrića. A obojica su bijelima bila pred nosom, u njihovu bazenu, i trebao je samo mig da ti klinci postanu zvijezde bijelih. No, mršavi i tankonogi, nisu čekali da ojačaju, obojica su završila u Dinamu i Maksimiru donijela puno veselja, a Hajduku briga.

To su dva velika, neoprostiva gafa Hajdukove struke iz onog i ovog doba.

– Svi su oni bili preporučeni struci i upravi, a zašto nisu ostali u Hajduku nije pitanje za mene – kaže legendarni Dražen Mužinić, glavni Hajdukov skaut.

Mužinić je htio i Olića

Znamo da Mužinić grozničavo traži po Dalmaciji svakoga talenta, signalizira, ali... Svježi je primjer Šime Vrsaljko kojeg je uočio Mužinić.

– Šime je upisao i školu u Splitu, bio je tu mjesec i pol dana, ali uprava nije htjela sukob sa Zadrom, pa je otišao u Dinamo – sjeća se Mužinić.

Godinama je odgovornima u Hajduku punio glavu Ivicom Olićem, ali nije bilo razumijevanja.

Jedini Hajdukov pravi uspjeh u odnosu na Dinamo je transfer Nike Kranjčara. Ali, i on se dogodio zbog toga što je Dinamo Niku stavio na trasnfer-listu, pa je uskočio spretni Igor Štimac i Split je postao "Nikograd". Nakon toga Zdravko Mamić više nije želio poraze, razmilio se po Dalmaciji i danas je realnost da klinci s područja koje je Hajdukovo prirodno dvorište radije idu u Dinamo. Mamić, ako treba i procijeni, na stol stavi i sto tisuća eura. A Hajduk, s druge strane, svježi je primjer Marka Grčića koji je otišao u Dinamu, svojim najboljim mladim igračima na jedvite jade isplaćuje stipendije od 1700 kuna.

Dinamo je uspješniji i u BiH kao neutralnom tržištu. U utrci s Hajdukom za Jasminom Mešanovićem i Đafićem bio je brži.

– Samo radimo svoj posao, a ljudi, igrači i djeca, prepoznali su statistiku kad je riječ o rezultatima, napredovanju igrača, na kraju i prodaji igrača iz Dinama – kaže direktor Dinamove omladinske škole Romeo Jozak.

Uzimate i klince iz Hajdukova bazena?

– Radimo selekcije, i danas je ovdje više od 20 igrača iz cijele Hrvatske i BiH, nije tu samo Mešanović nego i dečki iz Sarajeva, Viteza, Zenice, Međugorja... Imamo i četiri mlada igrača iz Dalmacije u doselekciji. I roditelji djece koja su bila tamo i ovdje hvale nas, zadovoljni su.

Očito imate i dobre skaute, bolje od Hajdukovih. Pa i špijune koji jave kad igraču istječe ugovor.

– Imamo bolje skaute, takvu mrežu nema nitko u Hrvatskoj. I u Splitu imamo dva skauta – otkrio je Jozak.

Ključne riječi

Komentara 8

TO
Tot
22:52 12.01.2011.

Maminjo je majstor kakvog hajduk još duuugo nebu imao,samo neka radi....

Avatar rajon rondo
rajon rondo
23:00 12.01.2011.

dinamo kupuje mlade igrace sve od reda, samo da ne zavrse u hajduku.fulali su sa kardumom i malesom.a u hajduku tragedija, ne zna se tko pije a tko placa.katastrofa....katastrofa....katastrofa...i tako tisucu puta.

OB
-obrisani-
08:08 13.01.2011.

Dinamo: I u Splitu imamo dva skauta, takvoj mreži ne može pobječi nijedan talentiran igrač osim ako je dosta lijevi i košta ogromnih 50.000 Eura poput nekad Edina Džeke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije