Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinale kupa

Hajduk ponižen: Dinamo na Maksimiru slavio sa 5:0!

Šimunić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
04.12.2013.
u 19:56

Hajduk je potpuno nadigran, pregažen i demoliran pa će uzvrat 18. prosinca biti samo formalnost.

Šlager četvrtfinala Kupa odigran je u sumornom ambijentu, nedostojnom srazu najvećih hrvatskih klubova. Ovoga puta Torcida je bila na istoku bez potpore Bad Blue Boysa koji su u novom bojkotu, navodno zbog privođenja nekih njihovih članova posljednjih dana u vezi s incidentom u prostorijama Udruge veterana BBB-a. No, i Hajdukovi navijači počeli su napuštati stadion već u 15. minuti. Izvrijeđali su Mamića i HNS, ni za koga nisu navijali i odšetali su...

A Dinamo je, nošen navijanjem sa zapadne tribine (napokon da su i to plavi doživjeli, da netko u Maksimiru navija za njih) već u prvom poluvremenu propustio deklasirati Splićane.

U toj posvemašnjoj dominaciji Mamićeve momčadi, po trci, agresiji, posjedu lopte i prigodama, Hajduk je mogao biti sretan samo s jednim pogotkom u mreži.

A on je bio djelo Joea Šimunića. Njegov prvijenac u derbiju, u 17. minuti, namjestio je Domagoj Antolić, ubačajem iz kornera, a Šimunić je udarcem glavom zatresao mrežu. Ovo mu je ukupno peti pogodak u Dinamovu dresu u 79. nastupu.

Promašaji Fernandesa

Nažalost, Sammirov nasljednik na poziciji razigravača, nadahnuti Antolić, ozlijedio se u 28. minuti (istegnuće zadnje lože) i morao je napustiti travnjak.

Tragičar prvoga dijela bio je Čileanac Junior Fernandes, a jedina svijetla točka u Hajdukovim redovima opet je bio vratar Splićana Kalinić. Taj je junak nedavnoga derbija u 12. minuti obranio zicer Soudaniju (prethodila mu je sjajna finta Jozinoviću), a jednom je dobro reagirao i na nespretnost Maloče koja je mogla rezultirati autogolom.

Fernandes je u 30. minuti promašio nemoguće; najprije je Maloča izbio loptu koja je išla u vrata, a Čileanac iz blizine prebacio gol. Potom opet, u 37. minuti, Junior na dodavanje Lime puca preko gola. Nevjerojatno..

Hajduk je doista bio u mišjoj rupi, rijetko nemoćan i tako razbijen u Maksimiru. Bijeli su očito presamouvjereno ušli u ovu utakmicu, ohrabreni nedjeljnim remijem, kao da su zaboravili da ih je u toj utakmici spasio Lovre Kalinić.

Već na početku drugog poluvremena Dinamo je još jednom okrunio svoju dominaciju. Taj pogodak skuhali su Milović i Kalinić, a njihov nesporazum iskoristio je Duje Čop. Taj bivši Hajdukov napadač potom je svojim bivšim suigračima zabio još jedan pogodak, ukupno četvrti u tri ovojesenska maksimirska ogleda. Zamislite, uspio se u strijelce upisati i Junior Fernandes.

Točku na i ove briljantne predstave stavio je Alen Halilović.

Favoriti za naslov

Hajduk je potpuno nadigran, pregažen i demoliran pa će uzvrat 18. prosinca biti samo formalnost. Dinamo je širom otvorio vrata polufinala Kupa, u kojemu će sada biti glavni favorit.

Nikada u povijesti poslijeratnih dvoboja ovih suparnika Dinamo nije svladao Hajduk ovakvim rezultatom. Ovo je petarda koja će se pamtiti, remek-djelo Zorana Mamića!

Komentara 62

KR
krle3
18:42 04.12.2013.

Pohvalno je kad se ujedine navijaci nekih klubova, osobito Dinama i Hajduka. Ali kad se radi o ujedinjavanju zbog vrijedjanja jednog kluba, u ovom slucaju Dinama onda je to u najmanju ruku licemjerno. Svaka cast igracima Dinama koji moraju igrati protiv protivnickog kluba, njegove bahate i agresivne klupe, protiv sudaca, uz napade protivnickih, ali i svojih tzv. navijaca. Providno i sramotno. Zato naprijed plavi, pravi Dinamovci su uz vas, a ovima ionako i nije mjesto na stadionu.

C5
c54t21q2
19:37 04.12.2013.

Dupla kruna na vidiku.

KR
krle3
19:48 04.12.2013.

Zamrznuo se i VL. Vise nema prijenosa uzivo, novinaru pozlilo, dinamo rastura. Bravo, plavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije