Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA 21 GODINU

Dinamo dovodi igrača kojeg je želio Zdravko Mamić, plavima treba pojačanje u obrani

Zagreb: Dinamo i Lokomotiva sastali se u 19. kolu Prve HNL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
31.01.2023.
u 07:00

Kako sad više nema Lauritsena i Dilavera, a Boško Šutalo tek je na putu povratka u prave treninge, Dinamo ima samo Josipa Šutala, Perića i Theophilea, s time da francuskom stoperu na ljeto istječe ugovor i zacijelo neće ostati u Dinamu.

Dinamov trener Ante Čačić nije sklon gomilanju igrača, ne voli veliku gužvu u svlačionici i u ovom prijelaznom roku nije u Maksimir došao ni jedan novi igrač, ali bilo je odlazaka. Najzvučniji je transfer svakako onaj Mislava Oršića u Southampton, a sad mu se priključio i Rasmus Lauritsen koji odlazi u Dansku.

Trojica stopera premalo

- Zahvaljujem klubu na povjerenju koje sam dobio kada sam prije nešto više od dvije godine došao u Zagreb. Odigrao sam 80 utakmica za Dinamo, osvojio četiri trofeja, sudjelovao u fantastičnim trenucima i sretan sam što sam bio dio ove momčadi. Ali evo, to je nogomet, svaki igrač želi igrati što više i u dogovoru s klubom odlučio sam nastaviti karijeru u Danskoj. Hvala navijačima na sjajnoj podršci od prvog dana, to ću sigurno pamtiti, bilo je baš posebnih utakmica i slavlja i hvala im na nezaboravnim trenucima - rekao je Rasmus na oproštaju od plavih.

U Dinamo je došao za 1,6 milijuna eura, plavi bi s bonusima za njega od Brondbyja mogli dobiti tri milijuna, a uštedjet će i na plaći (dobivao je 800.000 eura godišnje), odmah se izborio za mjesto u udarnoj postavi, no kod Čačića se nije naigrao.

10.10.2022. Zagreb - Trening GNK Dinama uoci utakmice 4. kola Lige prvaka protiv RB Salzburga.Rasmus Lauritsen Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor SobanPIXSELL
Lauritsen je drugi stoper koji je ove zime napustio maksimirske terene, prije njega je u Rijeku otišao Emir Dilaver, a na posudbu u Rijeku otišli su i Antonio Marin, Niko Janković i Deni Jurić.

No, odlaskom Dilavera i Lauritsena plavi su oslabljeni na stoperskoj poziciji. Čačić trenutačno ima dvojicu koji standardno drže te pozicije srednjih braniča, Josipa Šutala i Dinu Perića. Perić ima najveću minutažu (1814 minuta, 21 nastup), slijedi Josip Šutalo (1347, 17 nastupa), dok je Theophile nastupio u šest utakmica (465 minuta). Više od njega igrao je Boško Šutalo (578 minuta) iako ga nema na terenima od 28. kolovoza kada je u Šibeniku slomio gležanj. Otišli Lauritsen igrao je u 15 utakmica (932 minute), a Dilaver u dva susreta (116 minuta).

Omeragić treba odmah

Kako sad više nema Lauritsena i Dilavera, a Boško Šutalo tek je na putu povratka u prave treninge, Dinamo ima samo Josipa Šutala, Perića i Theophilea, s time da francuskom stoperu na ljeto istječe ugovor i zacijelo neće ostati u Dinamu. Čak i kad se Boško Šutalo potpuno oporavi i počne igrati, Dinamo će trebati još jedno pravo stopersko rješenje jer su dvojica Šutala i Perić premalo za brojne utakmice koje plave čekaju sljedeće sezone. Doduše, imaju mladog Jakova Gurlicu, ali on tek treba postupno ulaziti u vatru.

U fokusu je Bećir Omeragić, 21-godišnji stoper Züricha, njega je u Dinamo želio dovesti i Zdravko Mamić, a želi to očito i sadašnja uprava, a valjda i trener i sportski direktor Ante Čačić. U Maksimiru još razmatraju mogućnosti dovođenja Omeragića: na ljeto kad mu istekne ugovor sa švicarskim klubom ili odmah uz plaćanje odštete. Uvijek je bolji izbor za Dinamo dovođenje igrača u zimi jer onda ima pred sobom cijelo proljeće za prilagodbu na novu sredinu, novu momčad, na uigravanje i onda je na ljeto spreman za velike izazove kakvi u europskim kvalifikacijama čekaju Dinamo.

Omeragića hvale njegovi suigrači (Nikola Katić i odnedavno Roko Šimić), ove sezone nije puno igrao, prvo je imao teškoća s meniskusom, a potom je dobio i nezgodan udarac. No, nastupio je u 13 utakmica (793 minute), a posljednja dva susreta igrao je za Zürich po 90 minuta. Taj 187 centimetara visok 21-godišnji stoper bio je mladi švicarski reprezentativac, ima i četiri nastupa za najbolju švicarsku vrstu i očito je veliki potencijal te uz to nije ni preskup.

Komentara 2

ST
stefj
10:07 31.01.2023.

Dovode još jednog ozlijeđenog? I još k tome nije igrao dobar dio sezone baš radi ozljeda... Ima li Dinamo liječničku službu koja zna procijeniti zdravstveno stanje igrača? Doveli su Šutala ozlijeđenog, koji je opet van pogona radi teške ozlijede. Doveli su Drmića koji ne može odigrati cijelu utakmicu radi kroničnih ozljeda...

Avatar Nashorn
Nashorn
15:00 31.01.2023.

Lauritsena su potjerali a sad dovode ozlijeđenog Omeragića. A Lauritsen je vrlo dobar stoper i igrač i još k tome skandinavac s njihovim borbenim mentalitetom. Genijalci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije