Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO ISTRAŽIVANJE

Dinamo dobio veliku pohvalu, ali jedan srpski klub je i dalje bolji

Nyon: Susret juniora Dinama i Benfice u četvrtfinalu UEFA Lige pravaka mladih
Luka Stanzl/PIXSELL
09.11.2020.
u 20:19

Hrvatski nogometni prvak dobio je još jedno priznanje, Naime, njegova je omladinska škola na trećem mjestu najproduktivnijih nogometnih škola u Europi prema istraživanju CIES-a

Hrvatski nogometni prvak  Dinamo Zagreb dobio je još jedno priznanje, Naime, njegova je omladinska škola na trećem mjestu najproduktivnijih nogometnih škola u Europi prema istraživanju CIES-a. 

Dinamo je ovo visoko mjesto zauzeo zahvaljujući brojci od čak 71 igračem koji je startao u njihovoj školi, a igraju u najjačim europskim ligama. Točnije, u 31 ligi koja je pod UEFA-inom ingerencijom. 

No, tko je onda bolji od Dinama? 

Na drugom mjestu se nalazi nizozemski velikan Ajax koji ima sedam igrača više nego li Dinamo po najboljim ligama, a na prvom mjestu je jedan srpski klub - Partizan.

Naime, crno-bijeli imaju najproduktivniju nogometnu školu s čak 85 igrača koji su krenuli u Humskoj, a sada se nalaze u velikim klubovima.

Prema UEFA-inoj definiciji, to su klubovi u kojima igrač mora provesti najmanje tri sezone u razdoblju od svoje 15. pa do 21. godine života. 

Zanimljivo, više hrvatskih klubova nema među najboljih 10, ali su zato Srbi, izgleda, jako produktivni. Tako je Crvena Zvezda na sedmom mjestu sa 61 nogometašem, a Vojvodina na 10. sa 55. igrača u najboljim ligama.

S druge strane, Barcelona, Real Madrid i PSG su klubovi koji su 'podarili' najviše igrača koji trenutno igraju u Ligama petice.

Ključne riječi

Komentara 2

IN
Internazionale
22:16 09.11.2020.

Pa na ovaj zadnji u Monaco, mislim da mu je bilo prezime Pavlovic, uzeli mu 12€...

EL
EldersWisdom
21:42 09.11.2020.

Jedini pravi pokazatelj je cijena koju su ti transferi ostvarili. Slanje igraca za kikiriki u bilo koji klub pokazatelj je neuspjeha, a ne uspjeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije