Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko proljeće

Hoće li ždrijeb u nastavku Dinamu donijeti Zvezdu? Evo kada počinje i gdje ga pratiti

Zagreb: GNK Dinamo i CSKA Moskva u 6. kolu Europske lige na Maksimiru
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
14.12.2020.
u 08:10

Od svih mogućih suparnika, navijačima bi sigurno najzanimljivije bilo da nas kuglice spoje s Crvenom zvezdom, a Dinamu prijeti i dvoboj s Antwerpom, koji vodi Ivan Leko

Nogometaši Dinama danas će saznati suparnika u šesnaestini finala Europske lige. Ždrijeb je u 13 sati u švicarskome Nyonu, a momčad Zorana Mamića ima status nositelja zbog prvog mjesta u skupini.

Od svih mogućih suparnika, navijačima bi sigurno najzanimljivije bilo da nas kuglice spoje s Crvenom zvezdom, a Dinamu prijeti i dvoboj s Antwerpom, koji vodi Ivan Leko.

Mogući su suparnici i preostale drugoplasirane momčadi iz skupina Europske lige: Young Boys (Švi), Molde (Nor), Maccabi Tel Aviv (Izr), Slavia Prag (Češ), Real Sociedad (Špa), Braga (Por), Granada (Špa), Lille (Fra) te Benfica (Por).

Osim protivnika koji su uspjeli nastaviti natjecanje prolaskom kroz Europsku ligu, postoje i oni trećeplasirani iz skupina Lige prvaka. Budući da Dinamo ima status nositelja, plavi mogu ići samo na četiri najslabije trećeplasirane momčadi iz Lige prvaka.

Tako je hrvatski prvak uspio izbjeći Manchester United, Šahtar, Ajax te Club Brugge, a u ždrijebu može dobiti Red Bull Salzburg, Dinamo Kijev, ruski Krasnodar ili pak grčkog prvaka Olympiakos.

Prvu utakmicu šesnaestine finala Dinamo će igrati na gostujućem terenu 18. veljače, a na Maksimiru će se uzvrat igrati tjedan dana kasnije. Osim Europske lige, danas je i ždrijeb Lige prvaka.

Među nositeljima su Bayern, Dortmund, Chelsea, Juventus, Liverpool, Manchester City, PSG i Real Madrid, dok su nenositelji Atalanta, Atletico, Barcelona, Borussia (M), Lazio, RB Leipzig, Porto i Sevilla. 

Prijenos ždrijeba će biti moguće gledati na službenoj stranici UEFA-e, a, naravno, uživo ćemo ga pratiti i na portalu Večernjeg lista.

Ključne riječi

Komentara 9

SP
Stari_proleter
08:46 14.12.2020.

Ko o ćemu večernji o zvezdi!!! Sramota hrvatskog naroda i hrvatskog novinarstva. Nismo se mi makli iz juge. Ovima iz večernjeg je još uvjiek glavni grad Beograd.

LU
Ludwik
09:47 14.12.2020.

FK Crvena Zvezda simbol je zajedništva Brozovih ćosavih i Dražijih bradatih tifusara zato još uvijek, nažalost, postoje brojni simpatizeri tog kluba u Hrvatskoj...

T7
Toro. 71
08:57 14.12.2020.

Braća se iz večernjaka nadaju!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije