Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriza nije završila

Dinamo bi davno smijenio Jakirovića, ali trener hrvatskog prvaka ima dva važna aduta u rukavu

Lokomotiva i Dinamo sastali se u 22. kolu SuperSport HNL-a
Marko Lukunic/PIXSELL
12.02.2024.
u 07:00

Navijač problem vide upravo u treneru, pokazali su to u Kranjčevićevoj nakon tih 2:2 i gubitka dva boda. Naime, nisu imali zamjerke na borbenost i htijenje igrača, bilo je to na primjerenoj razini. Stoga kritike nisu išle njima, nego su upućene na račun trenera.

Jedna lasta ne čini proljeće, pa tako očito ni jedna dobra utakmica Dinama, ona protiv Gorice, nije označila krizu plavih – bio je to samo jedan bljesak koji je razbudio nadu u bolji Dinamo. U Dinamo koji će pobjeđivati u seriji i još se ozbiljnije uključiti u borbu za naslov prvaka. No te su se nade rasplinule u prvoj sljedećoj utakmici nakon Gorice, nogometaši Lokomotive ponovno su raskrinkali brojne slabosti plave momčadi.

Nakon tog susreta navijači su okrenuli leđa treneru Sergeju Jakiroviću, bilo mu je upućeno puno psovki, poletjela je i pokoja plastična čaša, kartoni. Navijači problem vide upravo u treneru, pokazali su to u Kranjčevićevoj nakon tih 2:2 i gubitka dva boda. Naime, nisu imali zamjerke na borbenost i htijenje igrača, bilo je to na primjerenoj razini. Stoga kritike nisu išle njima, nego su upućene na račun trenera.

GALERIJA Lokomotiva i Dinamo remizirali u Kranjčevićevoj

Lokomotiva i Dinamo sastali se u 22. kolu SuperSport HNL-a
1/7

Igrači ne 'buše' Jakirovića

Dakle, nema govora o tome da igrači 'buše' Jakirovića kako bi ga se riješili, oni su silno željeli pobjedu, znali su da im trebaju u borbi za naslov. Uostalom, već se o tome 'bušenju' nagađalo, no igrači su to demantirali, kapetan Arijan Ademi uvjerio je predsjednicu Uprave Vlatku Peras da ne žele smijeniti Jakirovića. Peras je stala iza Jakirovića kada su ga neki iz vodstva kluba željeli smijeniti, no koliko znamo, ni ona više nije sigurna je li donijela dobru odluku sačuvavši Jakirovića. Sve je manje onih koji drže da Dinamo s Jakirovićem može doći do naslova prvaka, protiv Lokomotive su ispustili pet izuzetno važnih bodova, propustili su priliku u te dvije utakmice za dolazak na čelo tablice, bar privremeno, a u subotu su ispustili pobjedu s kojom su mogli prespavati ispred Hajduka.

No nije slučajno da su ti bodovi ispušteni jer Dinamo nema igru, nema uigranih kombinacija, teško je uopće shvatiti kakva je ideja igre. Jakirović je imao ideju i želju, želio je brži, okomitiji i konkretniji nogomet, želio je pritisak na suparnika. Sam je rekao da mu trebaju pripreme na kojima može uvježbati sve to, a pomaka zapravo uopće nema, uz svu želju igrača. Ne možemo znati što plavi rade ili su radili na treninzima, jer su oni zatvoreni. Na pripremama se radilo dobro, ali očito je da to nije dovoljno. No iz svlačionice smo dobili informaciju da se jako malo radi na ponavljanju akcija, pa ako je tako, a nemamo razloga ne vjerovati, onda je jasno zašto nema automatizama u igri ili ih ima jako malo, u svakom slučaju nedovoljno da bi se dobro odigralo protiv ozbiljnijeg suparnika.

Lokomotiva ima mlade igrače, protiv plavih je nastupilo i nekoliko juniora, ali kod njih se vidi ideja, oni znaju kako tu ideju provesti i zato teško gube utakmice. Očito je da ne odgovaraju Dinamu, ali problem je što Dinamo ne pokazuje da će uskoro proigrati, da će pobjeđivati. I nije Lokomotiva 'crna mačka' plavima, Dinamo je sam sebi najveći suparnik. Plavi imaju kvalitetne igrače, ali oni nisu uštimani u dobar stroj; sve se uglavnom svodi na to da individualnom kvalitetom nešto naprave.

VEZANI ČLANCI:

Zbog svega lošeg klupsko je vodstvo, i nakon posljednjeg posrtaja u Kranjčevićevoj, u prekrasnom ambijentu koji je bio veliki vjetar u leđa, ponovno razmatralo Jakirovićev status. Zapravo mu više ne vjeruju i smijenili bi ga, barem neki od njih.

Nedavno se bivši igrača plavih Igor Pamić zapitao koliko Jakirović ima kredita pa i dalje ostaje trener Dinama. Pokušat ćemo mu odgovoriti. Dvije su stvari na Jakirovićevoj strani. Prva je i osnovna to što nema trenera koji bi ga naslijedio i donio ozbiljan pomak u igri. To zasad čuva Jakirovićevo radno mjesto, da imaju nekog trenera 'u rukavu' sigurno bi posegnuli za tim adutom jer ovako loše rezultate nijedan trener u Dinamu otkako je hrvatske lige nije imao, svi bi već bili smijenjeni.

Sa strahom na Betis

Drugi Jakirovićev adut je odšteta koju bi trebali dobiti on i njegov stožer dobiju li otkaz. Kako su plavi otkaze uručili Anti Čačiću i Igoru Bišćanu i morali im platiti odštete, bilo bi im previše financijski podmiriti još jedno otpuštanje teško oko pola milijuna eura. I onda još platiti novog trenera i njegov stožer. No koliko znamo, Dinamo bi bacio i tih pola milijuna eura kad bi imao trenersko ime koje može pokrenuti njegovu igru te u jeku utakmica slagati igru koja nije dobra ni na jednoj razini. Obrana je opet bila propusna, uz olakotnu okolnost što je stoperski par bio iz redova tinejdžera. No defenzivnu je igru lakše složiti, a kod Dinama ni to nije dobro, a to je osnova od koje se kreće. Puno je složenije napraviti igru prema naprijed, a Dinamu je nema.

VEZANI ČLANCI:

U ovom trenutku postaje jasnije da će se Dinamo mučiti i dalje, protiv svake organiziranije momčadi imat će velikih problema. Plavi u četvrtak igraju prvu utakmicu šesnaestine finala protiv Betisa, objektivno plave ćemo sa strahom ispratiti na put u Sevillu. Sa strahom od pravog debakla, koji onda Jakirović zacijelo ne bi preživio, pa makar i sama Vlatka Peras (sarkazam) morala sjesti na klupu ako ne nađu pravu zamjenu za još uvijek aktualnog trenera.

Ključne riječi

Komentara 38

CR
crocro
08:17 12.02.2024.

Protrljajte oči i probudite se. Uprava je degradirala Dinamo rasprodajom igrača. Dok ih nisu prodali Dinamo je bio neprikosnoven u HNL-u. Kada su ih prodali započela je kalvarija Dinama a Jakirović nije bio svjestan u što se upušta u trenutku kada su prodali igrače. S prodanim igračima i tadašnjim Dinamom nije bilo problema uigrati kombinacije na terenu jer je išlo kao po loju. A sada je čude kao pura d...u, kako se uz silno htijenje ne mogu uigrati kombinacije, nikako ne ide. Pa kako bi išlo, jeste li normalni? A rasprodano, kao prvo, uprava nije na vrijeme zamijenila igračima dostojnih Dinamu, a kao drugo kada je i takve dovela, bilo je kasno. I što se sada događa? Igrači izbezumljeni, zavladala panika o nemogućnosti držanja koraka za vodećim, strah od novoga kiksa, bojazan igrača od kritika krivih poteza na terenu, strah šutiranja po golu, izbjegavanje odgovornosti i prepuštanje drugim suigračima. Zar je to onda zdrava sredina? A to je sve proizvela nesposobna uprava. Ne možeš nakupovati jeftine igrače slabe kvalitete i nastaviti pobjeđivati. Zato se dogodila stagnacija i pad. I sada se opet nastavite čuditi zašto nema rezultata na terenu. Jeli vam treba crtati? Jasno je kao bijeki dan. Osim onih koji od drveća ne vide šumu.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
09:55 12.02.2024.

Klub koji želi biti prvakom HNL-a a ne može pobijediti Šotičeka, Krivaka, Bartoleca, Fetu, Canjugu, pa rekovalescente Čopa, Lalovca i slično društvo je smiješan klub.

EJ
ejStef
07:29 12.02.2024.

Ne znači puno što igrači trče, ako nema igre, ako su igrači prosječni ili ispod toga. Dio se može nadoknaditi trkom, no to onda izgleda baš ovako - puno trke, malo rezultata... Uprava je prodala ključne igrače i nije dovela niti jedno, jedino pojačanje. Čak bi se moglo reći da je neke kvalitetne igrače i potjerala. Npr. Bočkaj bi bio sasvim dobar bek prema ovima nakon njega... Ako se pogleda, niti jedan dovedeni igrač nije za prvih 11, čak niti Kaneko. Strašno je što su napravili, Pjaca im je najveći promašaj, a s Brekalom su vjerojatno Hajduku osigurali naslov... Nikada Dinamo nije imao toliko lošu upravu, koja je potjerala kompletnu struku iz kluba i spiskala lovu od maksimalnih izlaznih transfera, bez da je dovela jednog igrača. Čudesno... Jakirović očito ima problem, da ne može prilagoditi igru igračima koje ima, a niti igrače natjerati da igraju njegovu igru. Zapravo, nema igrače da bi mogao igrati svoju igru. Nevjerojatno je da su za ovu upravu navijali mediji, da su je BBB silom gurali. Od kluba koji igra LP, do kluba koji se grčevito bori za Europu i nema šanse osvojiti prvenstvo. Sreća da Osijek igra loše, pa još postoji zaliha od 10 bodova, inače ništa niti od Europe slijedeće godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije