Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI RAZOČARALI

Dinamo bacio u vjetar čudesnu podršku navijača: 'Pa kaj je ovo Čačiću?!'

Autogol odučio: Dinamo i Lokomotiva odigrali  neriješeno (1:1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
02.05.2022.
u 09:43

Prije negoli će izaći na početak susreta, plavi su doznali da Osijek nije u Gradskom vrtu pobijedio Istru (2:2) i pobjedom nad lokosima Dinamo bi obje ruke stavio na novi naslov prvaka, samo bi u posljednja tri kola trebao oko njega zavezati mašnicu.

Dinamo je propustio veliku priliku, odigrao je 1:1 s Lokomotivom, a mogao je jučer napraviti ogroman korak ka obrani naslova prvaka. Prije negoli će izaći na početak susreta, plavi su doznali da Osijek nije u Gradskom vrtu pobijedio Istru (2:2) i pobjedom nad lokosima Dinamo bi obje ruke stavio na novi naslov prvaka, samo bi u posljednja tri kola trebao oko njega zavezati mašnicu. No, ništa od toga, kiksao je Osijek, ali kiksao je i Dinamo i umjesto vezanja slavljeničke mašnice, morat će u ostala tri kola još 'orati i kopati'.

Pa kaj je ovo Čačiću?!

Deset minuta prije utakmice spustio se jaki pljusak u Kranjčevićevoj, tako da je igračima privikavanje na travnjak bilo poprilično uzaludno jer su se uvjeti do početka promijenili.

­ - Nismo se dobro adaptirali na te uvjete – kazao je trener Dinama Ante Čačić.

Ivan Bebek sudio je u ovom susretu, nakon suspenzije i vremena kada mu nisu dali da sudi najboljim klubovima, vratio se i odradio svoju 300. utakmicu u prvoj ligi i to vrlo dobro.

Kranjčevićeva je jučer bila stadion – Dinama. Gotovo do kraja pun stadion bio je obojen u plavo, navijalo se kao rijetko kada, 3857 ukupno, od toga na istoku 1334, navijači su u velikom broju došli podržati maksimirsku momčad na putu do naslova u ovom neizvjesnom prvenstvu. Orilo se i sa zapada, dok su se na istoku vijorile nikad brojnije plave zastave.

Čačić je na klupi ostavio Šutala i Mišića, a priliku su, za razliku od utakmice s Goricom, dobili Theophile i Baturina.

No, Dinamo nije ušao dobro u utakmicu, ni približno kao u Velikoj Gorici. U prvih 25 minuta nisu uspjeli povezati ništa suvislo, lako su gubili lopte i Lokomotiva je bila opasnija, prvo je neprecizan bio Kulenović, pa je dvaput Aliyu probio bok i poslao opasne lopte, potom nije pogodio ni Miličević iz izgledne situacije.

Takva igra Dinama unijela je i nervozu, pa se s tribine čulo:

'Pa kaj je ovo Čačiću!?'

A još je više upitnika stiglo u 29. minuti kad je Bebek dosudio jedanaesterac za Lokomotivu nakon igranja Ivanušeca rukom, a Kulenović sigurno pogodio za zasluženo vodstvo lokosa.

I uz tako očajnu igru, navijači nisu posustajali, orilo se s obje tribine: 'Dinamo, Dinamo...'

A Dinamo je imao prvi ozbiljniji udarac u 45. minuti kada je pored vratnice iz daljine pucao Andrić, plavi su ostali bez udarca u okvir. Bilo je to očajno izdanje Dinama u prvom poluvremenu.

- Dopustili smo Lokomotivi da bude dominantnija, sve druge lopte bile su njihove, mi smo bili daleko od igrača, bili su opasni i došlo je do tog jedanaesterca. Teško se vraćati protiv tako organizirane momčadi. Pokušavali smo, ali nedostajalo je tečnosti, imali smo previše tehničkih pogrešaka – priča Čačić.

Čačić je za nastavak uveo Petkovića i Mišića i krenulo je - prvo je Oršić opasno pucao, a nakon udarca ponovno je pucao Oršić s vrha šesnaesterca, Nevistiću je po skliskom terenu lopta prošla kroz noge i kroz ruke, a Mersinaj je čistio s gol-linije i pogodio Soldu od koga se to odbilo u mrežu za 1:1.

I dalje sam optimist

Plavi su bili blizu vodstvu u 69. minuti, Oršić je pobjegao, no onda pucao u blok. I na kraju je Dinamo pokušao jače napasti nošen sjajnim navijanjem, najboljim ikad u Kranjčevićevoj, no više od boda nije uspio osvojiti.

- Na kraju vrijedi i taj bod kad se utakmica ovako razvija, s puno nervoze smo igrali. I dalje smo prvi, držimo sve u svojim rukama i dalje sam optimističan. Puno hvala ovako velikom broju naših navijača koji su nas zdušno bodrili, vjerujem da ćemo im se odužiti na pravi način.

Slijede derbiji, Dinamo dočekuje Osječane, Hajduk ide na Rujevicu.

- Mi moramo gledati samo sebe, biti bolji i odigrati dobru utakmicu s Osijekom da dođemo do dobrog rezultata – zaključio je Čačić.

>> Pogledajte korteo navijača Dinama uoči Lokomotive

Standings provided by SofaScore LiveScore
Ključne riječi

Komentara 11

Avatar von Šoštarić
von Šoštarić
11:21 02.05.2022.

Emreli se izborio za loptu i trči po desnoj strani.Okružuju ga već tri igrača Lokosa i izbiju loptu.Jedini koji je pratio Emrelija je bio Oršić,dok ostali nisu ni došli do centra a kamoli ga prešli.To je jedna od situacija do 60-te minute.Znači da dinamovi igrači ne mogu igrati ozbiljan nogomet ni sat vremena.Sa takvim pristupom se ne može dobiti utakmica a prvenstvo pogotovo.Lokomotivu su trebali dobiti sa rezervama.

PR
prajdali100
12:27 02.05.2022.

Dinamovi igrači nemaju motoriku ! Spori su,tromi,tempo utakmice je " ko usporeni film". Pa gledaju li naši treneri utakmice Liverpoola ili Citya ? Pokušavaju li išta kopirati ?

Avatar markoii123
markoii123
11:12 02.05.2022.

Jad i bijeda,bio sam jučer na istočnoj tribini,ljudi navijaju,skače,podržavaju klub ali igrači katastrofa,sramota je što mnogi od njih nose plavi dres. Navijači riskiraju uplau pluća,prehladu a igrači na takav način vraćaju. Nisam optimist za ovu sezonu kaj se tiče obrane titule.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije