Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki intervju

Diego Simeone za Goal.com: Evo što je rekao o Mandži, bježanju od navijača...

Diego Simeone
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
1/2
20.03.2015.
u 10:04

"U Atleticu, primjerice, kad sam tek došao, imali smo Diega Ribasa, Ardu i Adriana, i očito je s njihovim napadačkim karakteristikama bilo komplicirano uvrstiti ih sve u sastav, ali oni su to shvatili"

U ekskluzivnom intervjuu za Goal Atleticova trenera Diega Simeonea posjetio je njegov bivši suigrač Gaizka Mendieta.

Simeone mu je otkrio koliko mu je važan hrvatski napadač Mario Mandžukić.

"Mandžukić je bio naviknut na Ligu prvaka prije nego što je došao. Za njega je normalno igrati u tom natjecanju i zbog toga smo jači, bez dvojbe. Iskustvo se ne može kupiti."

O važnosti trenera kaže:

"Vjerujem da je trener važan u odabiru momčadi, ali i u prenošenju ideje o utakmici na igrača. Jedan od mojih bivših trenera rekao je: ''Pripremim igrače jako dobro, ali kad utakmica počne, oni postanu posve neorganizirani.'' Jasno je da svi mi treneri imamo mnogo ideja, ali mislim da nas čini jakima to što imamo odlične nogometaše. S igračima koji razumiju nogomet, koji najbolje reagiraju na trenera i izvrše upute, to je najbolji izražaj trenera. A nije lako pronaći nogometaše koji imaju sposobnost upiti i interpretirati tako mnogo stvari, ali očito što bolje igrači interpretiraju igru, to smo bolji mi treneri."

 Objasnio je koliko je bilo komplicirano uvrstiti neke igrače u momčad:

"U Atleticu, primjerice, kad sam tek došao imali smo Diega Ribasa, Ardu i Adriana, i očito je s njihovim napadačkim karakteristikama bilo komplicirano uvrstiti ih sve u sastav, ali oni su to shvatili, da bi igrali napadački morali su osvojiti loptu, a uz kolektivni trud i njihovu sposobnost da se organiziraju, da svaki od njih trči malo više, to je funkcioniralo mnogo bolje i svi su igrali mnogo bolje, a u ovoj momčadi, s dolascima i odlascima i protokom vremena, napredovali smo i uspijevali smo dovoditi igrače koji razumiju potrebe momčadi."

A što je Diego Simeone rekao o svom igračkom uzoru, kojem se njemačkom velikanu iz 90-ih divi i kamo je bježao od navijača, pogledajte na portalu Goal.com.

>>Evo što je Stoičkov savjetovao Mandžukiću u vezi sa Simeoneom

Komentara 3

Avatar Vrijeme
Vrijeme
10:35 20.03.2015.

Samo naprijed Mario.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije