Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visio mu SP

Diego Milito je gotovo ispao s Maradonine liste

Bayern, Inter
AFP, Reuters
24.05.2010.
u 10:22

Diegov otac Jorge otet je 2002. godine u Argentini pa su brat Gabriel i on platili otkupninu za njegovo oslobađanje.

Malo je nedostajalo da Interov heroj Diego Milito (31, na fotografiji) ispadne s Maradonine liste za SP. Izbornik je već bio otpisao njegove suigrače Zanettija i Cambiassa, a tek su ga Diegovi sjajni nastupi u završnici sezone uvjerili da ga stavi na popis.

- Ono o čemu sada sanjam jest gol za Argentinu na SP-u. Želim tako pomoći reprezentaciji da ostvari dobar rezultat u JAR-u ovoga ljeta - kazao je Interov napadač.

Maradona je tako uzeo pet veličanstvenih napadača, Messija, Teveza, Milita, Huguaina i Agüera, koji su zajedno ove sezone zabili 118 prvenstvenih pogodaka! Uz njih je i 36-godišnji Maradonin prijatelj Martin Palermo iz Boca Juniorsa.

Na popisu nema drugoga Milita, Diegova brata Gabriela, Barcelonina stopera.

Diego i brat bili su nekada suparnici u argentinskim klubovima, Racingu i Independienteu, a zajedno su igrali samo u Zaragozi. Prije osam godina otac Jorge bio im je otet iz obiteljske kuće u Bernalu pa su braća platila otkupninu za njegovo oslobađanje.

Diegova utakmica života, prije ovoga finala Lige prvaka, bila je ona protiv Reala u polufinalu španjolskoga kupa 2006., kada je za Zaragozu zabio četiri pogotka u pobjedi 6:1.

Inter ga je doveo prošlo ljeto iz Genoe, gdje je igrao s našim Ivanom Jurićem. Platili su ga 25 milijuna eura, četiri više nego Samuela Eto'oa, a upravo im je otplatio svaki uloženi milijun. Donio im je prvenstvo u Sieni, Kup u Rimu i sada Ligu prvaka. A kod Maradone je još pričuva...

Vjerojatni odlazak trenera Josea Mourinha u madridski Real doveden je u kontekst mogućeg prelaska argentinskog napadača koji je pod Portugalčevim vodstvom "procvao". Smjer odlaska bio bi isti kao i Mourinhov - put "kraljevskoga kluba".

Ipak, predsjednik kluba Massimo Moratti spremno tvrdi da takav scenarij ne treba očekivati. U umirujućim notama upućenim navijačima Intera, kazao je:

- Između Mourinha i Milita postoji jedna velika razlika. Mourinho u ugovoru ima klauzulu prema kojoj, ispuni li je, može otići. Milito je nema i tu svaka priča staje.

Komentara 2

EU
EUPatriot
11:52 24.05.2010.

Diego Milito je gotovo ispao s Maradonine liste a Ivica Olić je najbolji napadač kockastih..Nije onda čudno da če se Argentinci boriti za naslov Prvaka Svijeta a Hrvati če se boriti ko če pobijediti u briškuli i kartama..

EU
EUPatriot
09:07 25.05.2010.

Diego Milito je gotovo ispao s Maradonine liste a sigurno su sa World Cupa liste igrača otpali Joe Simunich iz reprezentacije Australije, Eduardo da Silva iz ekipe Brazila, Ivan Rakitić i Mladen Petrić iz ekipe Švicarske i Robert Kovać iz ekipe Njemačke..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije