Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTFINALE LP-a

Di Matteo: Fantastična je ova pobjeda u Lisabonu

'Real Madrid football players celebrate after scoring their third and final goal during their UEFA Champions League first leg quarter-final football match against APOEL at the GSP Stadium in Nicosia o
'PATRICK BAZ'
28.03.2012.
u 08:43

Benzema: Dugo smo lomili Apoelov otpor, no znao sam da ćemo dati nekoliko golova

Nakon prvih četvrtfinalnih utakmica Lige prvaka, madridski je Real praktički izborio polufinale, dok je Chelsea širom otvorio vrata plasmana među četiri najbolja. Real je prekinuo ciparsku čaroliju i pobijedio u Nikoziji sa 3:0 (0:0) Apoel, a Chelsea je slavio u Lisabonu protiv Benfice sa 1:0 (0:0).

Benfica pala u 11. dvoboju

Benfica nije izgubila zadnjih deset europskih utakmica na svom Luzu, no taj je niz u utorak prekinut. Pogodak odluke postigao je Kalou u 74. minuti nakon sjajne akcije i Torresova dodavanja.

Promjena menadžera očito je bila pravi potez Romana Abramoviča, Portugalac Andre Villas-Boas tonuo je s ovom momčadi, a njegov nasljednik, švicarski Talijan Roberto di Matteo pronašao je formulu uspjeha i Chelsea iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje. A i rezultat mazi "igračku" ruskog tajkuna.

Benfica je bila ravnopravna, imala je jednako malo prilika za gol kao i gosti iz Londona, no Cardoso nije u dva navrata uspio svladati Čecha. Imao je i Juan Mata dvije krasne šanse za Chelsea, jednom je pogodio vratnicu, drugi je put pomalo pretenciozno pokušao završiti akciju lob-udarcem. A u 60. minuti domaćin je tražio jedanaesterac nakon Terryjeva igranja rukom u šesnaestercu, no talijanski sudac Paolo Tagliavento smatrao je da je lopta napucala ruku i ništa nije dosudio.

– Ovo je fantastično, nismo se smjeli ni nadati boljem rezultatu! Dobro smo izgledali u obrani, mnogo smo trčali svih 90 minuta, bili smo čvrsti u duelima. To sam i tražio od momčadi, da cijelu utakmicu iskažu energiju i natjecateljski duh. Iako imamo lijepu prednost, ništa još nije gotovo. Ali sad će domaći teren biti naša velika prednost i učinit ćemo sve da se plasiramo u polufinale – rekao je Di Matteo.

Strijelac Kalou je dodao:

– Momčad je sjajno odigrala, sretan sam što sam baš ja zabio ovaj važan gol, jer u zadnje vrijeme nisam baš igrao. No, menadžer odlučuje o tome tko će igrati i ja to moram poštovati.

Čaroliji je došao kraj

Semafor je u Nikoziji pokazivao da se igra 74. minuta, rezultat je još uvijek bio 0:0, Apoelova je bajka još uvijek trajala. Ali tada je Kaka, koji je u 64. minuti zamijenio Higuaina, ubacio loptu s lijevog boka, Benzema je postavio glavu i Real je poveo sa 1:0! Čaroliji je došao kraj, ciparska je princeza ostala je bez svilenoga ruha i oprostit će se s Ligom prvaka na formalnome uzvratu u Madridu.

Do kraja su još mrežu domaćina tresli Kaka (82. minuta) i opet Benzema (90.), koji je ove sezone u devet utakmica u Ligi prvaka zabio čak sedam golova.

– Dugo smo 'lomili' suparnika, no kad sam zabio prvi gol, znao sam da ćemo još poneku loptu ubaciti u mrežu. Apoel je čvrst, ali mi smo ipak pokazali da smo bolja momčad iako smo igrali bez nekoliko važnih igrača – rekao je Benzema.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije