Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA DVA NADIMKA

Deset milijuna ljudi slavi Hrvata: Neke zvijezde žele me upoznati

Mario Šimić
12.12.2018.
u 12:56

– Zadnje sam tri godine u Aziji, igrao sam u Maleziji, Vijetnamu i sad Indoneziji. S obzirom na to da sam brend, ne mogu se žaliti da ne zarađujem ozbiljan novac, ali nekako me opet vuče povratak u Europu.

Marko Šimić (30) možda za sada nije uspio napraviti nekakvu veću nogometnu karijeru u Europi, ali je zato velika zvijezda u Aziji, pogotovo u Indoneziji gdje igra za klub Persiju. Ove sezone s 18 pogodaka najbolji je strijelac lige, a njegova dva pogotka u posljednjem kolu donijela su Persiji naslov prvaka koji su čekali 17 godina.

– Još uvijek traje slavlje u Jakarti. Priča se da je na proslavi naslova bilo deset milijuna navijača koji su se rasporedili po brojnim dijelovima grada. Na samom stadionu bilo je 75.000 gledatelja, a izvan stadiona ostalo je 300.000 ljudi. Ja sam jedini Hrvat u ligi, a u klubu sa mnom igraju još četiri stranca, tri Brazilca i jedan Nigerijac – rekao je Marko.

Dobro se zarađuje...

Nogometnu karijeru počeo je u juniorima Rijeke i Zagreba. S Lukom Pavlovićem kao trenerom osvojio je sa Zagrebom naslov juniorskog prvaka Hrvatske. Do dolaska u Aziju igrao je u Rusiji, Mađarskoj, Litvi, Sloveniji, Italiji, a od hrvatskih klubova igrao je u Lokomotivi i Interu iz Zaprešića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Are u happy now 🤭🤫

Objavu dijeli MARKO SIMIC (@markosimic_77)

– Zadnje sam tri godine u Aziji, igrao sam u Maleziji, Vijetnamu i sad Indoneziji. S obzirom na to da sam brend, ne mogu se žaliti da ne zarađujem ozbiljan novac, ali nekako me opet vuče povratak u Europu. Imam nekih ponuda iz Turske i Grčke, ali i puno poziva iz cijele Azije. Morat ću dobro razmisliti i odvagati sve ponude. Sada je stanka u prvenstvu do siječnja. Imam brojne obaveze sa sponzorima, slobodnog vremena jednostavno nemam. Uhvatim tek po nekoliko minuta dnevno da se malo odmorim. Idem kući za Božić i Novu godinu i jedva čekam vidjeti svoje najmilije – istaknuo je Marko.

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

U Jakarti živi sam.

– Da, nisam još osnovao obitelj i ponekad mi bude teško. Bilo bi mi puno lakše nositi se s pritiskom da su uz mene najbliži. Eto, bio mi je otac na zadnjoj utakmici, bio je i na dočeku vatrenih iz Rusije, ali kaže da ovako slavlje u životu nije vidio. Svakodnevno se čujem s obitelji i prijateljima. U vrijeme današnjih tehnologija to nije teško. Klub mi je dao na raspolaganje ogromni Toyotin džip kojim se ne bojim ući u gužvu megalopolisa s 13 milijuna stanovnika, dodajući okolicu s impozantnih 30 milijuna. Kažu da na svijetu nema takve prometne zakrčenosti – kaže Marko.

Čak 700.000 pratitelja

U Indoneziji je jako brzo dobio dva nadimka – Super Šimić i Princ od Persije. Ima i svoj logo – 9SS, a postoji i limitirana kolekcija kopački s njegovim imenom. Svojim uspjehom oborio je klupski rekord vezan uz broj pogodaka u odnosu na broj nastupa. U Indoneziji uživa naslov zvijezde i javne osobe uz koju se vežu gostovanja u medijima, angažman u snimanju oglasa i praćenje na Instagramu, na kojem ima 700.000 pratitelja, a broj se stalno povećava.

– Dobivam dnevno između 200 i 500 poruka navijača. Instagram mi gori, javljaju mi se i neke indonezijske zvijezde koje me žele upoznati, zovu me u televizijske emisije. Jakarta je kaotičan ali odličan grad. Moram paziti kad izlazim iz zgrade jer se u sekundi oko mene stvore navijači. Žele fotografiranje, autogram, ali su jako pristojni i stvarno me poštuju. Najopasnije je otići u šoping-centar kad te spaze fanovi. Nema šanse da davanje autograma ne potraje sat i pol. Indonežani su potpuno zaraženi nogometom, to je čisti fanatizam. Kad sam jednom zabio gol, jedan je navijač skočio valjda s tri metra visine na teren i počeo mi ljubiti kopačke i plakati od sreće – govori Marko.

Kakav se nogomet igra u Indoneziji?

– Izrazito dinamičan, brz, najkvalitetniji u regiji. Stranci daju vrijednost, lokalci borbenost. 

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
13:04 12.12.2018.

Nema bez Hrvatske ništa u bilo kojem Sportu !!!! Bravo Hrvatski Momak !!! Bravo Hrvati !!!

PI
Pierro12
14:23 12.12.2018.

Odlican momak. Bravo. Cestitamo na uspjehu i drago nam je kada Hrvat u svijetu uspije i NE zaboravi tko je i odakle dolazi !! Sto i nije bas svakodnevna pojava. Ima jako puno zemljaka posvuda, osobito u Americi, gdje see jednostavno izgubis. I utopis u velikoj masi. Svaka cast, silan momak. Cestitke. Ponos. Hrvata. I neka.

NM
nemirno more
13:42 12.12.2018.

iskrene čestitke...bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije