Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona vs. Partizan

Derbi posrnulih divova koji se bore za preživljavanje

Cibona
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
17.10.2015.
u 11:01

'Morao je otići jer je previše gunđao protiv srpske vlade i zvezdaša Vučića.'

Cibona i Partizan više ni u regiji nisu ono što su nekad bili u Europi. Vremena se okrutno mijenjaju pa ćemo danas u Zagrebu (17 sati) svjedočiti derbiju posrnulih divova. A dvoboji vukova i crno-bijelih nekad su bili poslastica, neko vrijeme čak i nešto više od igre, a danas je to susret posljednje (Cibona) i devete momčadi ABA lige.

Fešta u avionu iz Beograda

Sjetimo se samo velike Cibonine pobjede u Beogradu u prvoj poslijeratnoj utakmici dvaju klubova, fešte u čarteru i trenerove (Aco Petrović) vožnje na traci za prtljagu na Plesu. Nezaboravna je i ona Kecmanova trica iz travnja 2010. kojom je Partizan usred zagrebačke Arene osvojio četvrti od šest naslova prvaka ABA lige. I danas se ta trica, pogođena za samo 0.6 sekundi, vrti kao "Kecmanov poučak" odnosno pouka zašto se ne smije slaviti sve dok semafor to ne potvrdi. Prije 20-ak mjeseci u Zagrebu je također igrana velika utakmica tih dvaju klubova, a cibosi predvođeni Šarićem (22 koša, 10 skokova) došli su do pobjede, koja je najavila kasniji trijumf usred Beograda i neočekivano osvajanje ABA lige.

Nažalost, i Zagrepčani i Beograđani danas teturaju tražeći financijski spas, pri čemu je Cibona ipak u boljoj situaciji jer je u predstečajnoj nagodbi pronađena spasonosna formula. I dok je Cibona na niske grane došla zahvaljujući neodgovornom gospodarenju gradskim novcem, srpski je doprvak na koljenima i zbog naleta aktualne politike. Zbog nje je morao otići čak i legendarni trener Dušan Vujošević koji je previše gunđao protiv aktualne vlasti i tako od kluba udaljio potencijalne sponzore.

Na Sutjesci 5000 ljudi

– Mi smo ipak neke stvari počistili, a kod njih je još dosta pitanja. No, oni su u prednosti zbog brojnih talenata pa se njihovi klubovi lakše popunjavaju domaćim igračima. Za budućnost ABA lige jako je važno da oba kluba budu stabilni. Kod njih je košarka još uvijek broj jedan, njima na utakmicu sa Sutjeskom dođe 5000 gledatelja, što je kod nas nezamislivo – ističe Cibonin trener Slaven Rimac koji u današnjem derbiju može samo sanjati toliko pristaša svoga kluba.

Uz Mega Leks, Cibona i Partizan najmlađi su sastavi regionalne lige.

>> Obnova pod tornjem, dolaze dva nova igrača za bijeg sa začelja

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
14:48 17.10.2015.

Derbi posrnulih divova koji se bore za preživljavanje i nanovo bratstvo i jedinstvo kroz kosarku ozivljavanje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije