Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matej Delač

Delač: Iz Chelseaja su mi poručili da ne smijem paničariti

Matej Delač
Slavko Midzor
17.02.2011.
u 12:14

- U Arnhem uskoro dolazi moj stariji brat Marko kojem tražim angažman u jednom od nižerazrednih klubova.

Nakon što je prvi put u Kopru branio za hrvatsku reprezentaciju do 21 godine, Matej Delač vratio se u nizozemski Arnhem, gdje i dalje grije klupu Vitessea.

– S obzirom na to da su Kelava i Antolović izlazna godišta, novi par vratara smo Stipica i ja. Zadovoljan sam kako sam branio, premda u Vitesseu još nisam zabilježio niti jednu minutu među vratnicama u prvoj nizozemskoj ligi – istaknuo je Delač.

U Vitesseu je prvi vratar Eloy Room.

– Čovjek brani dobro, nije dobio čak ni jedan žuti karton niti je sklon ozljedama. Dakle, moje je da treniram i čekam. Branim tu i tamo za drugu momčad. Moram istaknuti da se ovdje iznimno dobro radi s vratarima, mnogo bolje nego u Zaprešiću – kaže Delač.

Zovu li ga što iz Chelseaja, matičnog kluba?

– Jednom mjesečno dolazi njihov trener vratara i zadovoljan je kako napredujem. Rekao mi je da ne paničarim. Zasad nije bilo razgovora o tome da se preselim u London. Žao mi je što ne branim, možda će mi nedostajati utakmice, ali iz ove kože ne mogu – istaknuo je Delač.

Već se udomaćio u tom nizozemskom gradiću.

– U klubu se uglavnom razgovara na engleskom jeziku zbog velikog broja stranaca, tako da se nisam previše trudio naučiti nizozemski – rekao je.

Je li mu za oko zapela kakva zgodna Nizozemka?

– Ma ne. Djevojke me zasad ne zanimaju, zanima me samo nogomet – zaključio je Matej Delač.

Komentara 1

VA
Vatrenko
09:35 18.02.2011.

nedaj se, doci ce i tvoje vrijeme... strpljenje je kao i novac. svi pricaju o njemu a nitko ga nema ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije