Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Masters

Del Potro ušao u polufinale pobjedom nad Federerom

Juan del Potro
Reuters/Pixsell
10.11.2012.
u 18:18

Prekinut je tako Federov niz od 12 pobjeda zaredom na Mastersu. No, on sa šest osvojenih završnih turnira i dalje ostaje nedostižan

Argentinac Juan Martin del Potro uspio se probiti u polufinale ATP Mastersa u Londonu nakon pobjede nad Rogerom Federerom sa 7:6 (3), 4:6, 6:3 u posljednjem krugu natjecanja po skupinama. Argentinac je tako iz kombinacije izbacio Španjolca Davida Ferrera, koji je u posljednjem dvoboju s Jankom Tipsarevićem mogao odlučivati tek o tome hoće li prvi u skupini biti Federer ili Del Potro (ako ne bi bilo kruga te trojice, Del Potro bi bio prvi u skupini zbog pobjede nad Federerom u međusobnom susretu).

Iako je ukupan omjer u međusobnim susretima između Federera i Del Potra i dalje debelo na strani Švicarca (13-4), nije zgorega napomenuti da je ovo već druga Argentinčeva pobjeda u nizu. Prije toga Del Potro je pobijedio Federera u finalu turnira u Baselu.

Prekinut je tako Federov niz od 12 pobjeda zaredom na Mastersu. No, on sa šest osvojenih završnih turnira i dalje ostaje nedostižan. Kao i po broju pobjeda na mastersima: ima 41, dvije više od Ivana Lendla. No, genijalni Švicarac još nije rekao posljednju riječ. Nije isključeno da će se broj njegovih pobjeda povećati već na ovogodišnjem turniru.

>>>U polufinalu turnira u Bratislavi Phau svladao Dodiga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije