Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Pariz

Del Potro predao Štepaneku

Juan Martin Del Potro, Tenis
Reuters
14.11.2009.
u 11:07

Češki tenisač Radek Štepanek posljednji je izborio polufinale velikog ATP turnira iz serije 1000 u Parizu nakon što mu je njegov protivnik Argentinac Juan Martin del Potro predao meč prilikom vodstva 4-0 u prvom setu.

Del Potro, peti igrač ATP ljestvice, je od borbe morao odustati nakon samo 27 minuta igre zbog problema s preponama, te je tako omogućio Štepaneku prolaz u polufinale gdje će mu protivnik biti francuski tenisač koji je izbacio našeg Marina Čilića u četvrtfinalu, Gaël Monfils.

Drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i Novak Đoković.

ATP Pariz, četvrtfinale:

Đoković (3) - Söderling (9) 6-4, 1-6, 6-3

Nadal (2) – Tsonga (8) 7-5, 7-5

Monfils (15) – Čilić (12) 3-6, 6-4, 6-4

Štepanek (13) – Del Potro (5) 4-0, predaja Del Potro

Ključne riječi

Komentara 1

MI
miliceto
16:13 14.11.2009.

Najbolji srpski teniser Novak Djoković plasirao se u finale ATP turnira u Parizu pošto je danas u polufinalu savladao drugog igrača sveta Španca Rafaela Nadala sa 6:2, 6:3 posle svega 76 minuta igre. Srpski teniser je šestu pobedu u karijerii protiv Nadala ostvario briljantnom igrom, možda i najboljom ove godine, kojom je potpuno nadvisio protivnika. Španski teniser nikada u dosadašnjih 20 duela, koliko je odigrao sa Djokovićem, nije bio u podredjenijem položaju. Srpski igrač je od pocetka duela stavio do znanja da će on ovoga puta voditi glavnu reč na terenu. Kod rezultata 2:2, Djoković je započeo da \"nišani\" Nadalov teren sjajnim forhendima, koji su za Španca do kraja meča predstavljali pravu enigmu. Sa svih pozicija je Djoković osvajao poene ovim \"oruzjem\", koje je pak, kod Nadala potpuno zakazalo. Srpski as je posle brejka u šestom gemu (4:2) nezaustavljivo jurišao ka pobedi, naredjavši uzastopno pet gemova. Nadal je iz tog \"nokdauna\" pokušao da se trgne tek kod vodjstva Djokovića od 3:0 u drugom setu, ali protiv raspoloženog Djokovića nije imao šanse da nadoknadi brejk prednosti , pa je srpski as u maestralnom stilu na svoj servis iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u finale. Koliko je Djoković bio dominantan u meču najbolje pokazuje podatak da je srpski teniser napravio čak 31 viner i svega 13 neiznudjenih grešaka, dok je Nadal 14 puta osvojio direktan poen, a osam puta pogrešio. Djoković će se za titulu boriti protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča koji se igra izmedju Čeha Radeka Stepaneka i Francuza Gaela Monfisa. Djoković je u medjusobnim duelima sa Stepanekom u vodjstvu od 5:1, dok je u sva tri meča sa Monfisom bio uspešniji. Ukoliko trijumfuje u nedelju u finalu, Djoković će preuzeti drugo mesto na ATP listi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije