Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEL PIERO

Del Piero: Krasno je zabijati pred Maradonom

06.11.2008.
u 11:52

Juventusov kapetan Alessandro del Piero teško je mogao zamisliti ljepši scenarij od onog koji mu se dogodio u Madridu protiv Reala.
Del Piero će 9. studenoga napuniti 34 godine, ali u zadnje vrijeme igra u životnoj formi i proživljava drugu mladost. Serija njegovih golova u posljednje vrijeme izvukla je Juventus iz nedavne krize.

"Stara dama" je u srijedu slavila u Madridu protiv Reala sa 2-0 u 4. kolu H skupine Lige prvaka i osigurala plasman u osminu finala. Oba pogotka postigao je Del Piero, u 17. i 67. minuti. Bila je to peta uzastopna pobjeda Juventusa, a seriju su počeli baš protiv Reala, ali u Torinu u 3. kolu Lige prvaka, kada su slavili sa 2-1. I tada je jedan gol zabio Del Piero. Prije dvoboja s Realom u Torinu imali su seriju od pet utakmica bez pobjede, ali ih je nakon toga krenulo, ponajviše zahvaljujući sjajnom Del Pieru.

Juventusovu ikonu posebno su oduševila dva detalja. Novi argentinski izbornik Diego Maradona na tribinama, te pljesak Realovih navijača kada ga je trener Claudio Ranieri povukao iz igre u sudačkoj nadoknadi:

- Maradona je bio na stadionu i zbog toga sam posebno sretan što sam zabio dva gola na utakmici koju je on gledao. Nadam se da će nas češće dolaziti gledati. Ponosan sam na aplauz koji sam dobio na Bernabeuu, na jednom veličanstvenom i tako važnom stadionu. Za takvu vrstu emocija živi svaki nogometaš. Želio bih se javno zahvaliti Realovim navijačima na pljesku – zborio je oduševljeni Del Piero.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije