Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener godine

Del Bosque svjetski prvak, Mourinho s Interom do čuda

\'A combination of three pictures made on December 7, 2010 shows (FromL) Real Madrid\'s Portuguese coach Jose Mourinho on September 27, 2010 in Madrid, Spain\'s coach Vicente Del Bosque on November 16
FRANCISCO LEONG
10.01.2011.
u 14:32

Guardiolina momčad igra još ljepše od Španjolske, no Pepov je minus što nije osvojio najvrednije naslove

Prije nekoliko dana Institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) iz Kölna proglasio je Josea Mourinha najboljim klupskim trenerom 2010. godine.

Mourinho je slavio po treći put, nakon 2004. i 2005. godine. Karizmatični portugalski stručnjak ukupno je skupio 294 boda, 106 više od drugoplasiranog Barcelonina trenera Josepa Guardiole. To je samo jedan pokazatelj uoči večerašnjeg izbora za trenera godine na gala priredbi Fifa Ballon d'Or. Jose Mourinho, ako se gleda klupski nogomet, ove sezone nedvojbeno je uspješniji od Josepa Guardiole, čija Barça igra najbolji i najljepši nogomet.

Naslov prvaka Europe je prevaga, a pitanje je kako su ipak dekadentan, ali svrsishodan nogomet koji je igrao Inter vidjeli oni koji glasuju i odlučuju. No, danas će se posebno vrednovati i naslov svjetskih nogometnih prvaka koji je sa Španjolcima osvojio Vicente del Bosque. I ako bi 'brko' osvojio ovu prestižnu nagradu, to bi na svojevrstan način bila i pobjeda Pepa Guardiole. Jer kralježnicu španjolske nogometne reprezentacije zapravo čine nogometaši Barcelone.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije