Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FURIJA U FINALU

Del Bosque: Nismo bili sjajni kao inače, imali smo sreće

Španjolska - Portugal (1)
AFP
28.06.2012.
u 09:17

– Kada sam prilazio lopti, poljubio sam je i rekao joj: “'Ajmo zajedno ispisati povijest” – rekao je Fabregas

Nakon što je od Španjolske ispao na jedanaesterce u polufinalu Eura, Portugalu za utjehu ostaje da su momčad koja je bila najbliže prekidu četverogodišnje dominacije furije. Zanimljivo, Španjolci su nakon dugo, dugo vremena imali manji posjed lopte, 45 naprema 55 posto.

 – Ništa nam to ne znači. Dali smo apsolutno sve od sebe, a izgubili. Jedanaesterci su lutrija, nepošteno je tako odlučivati pobjednika. Pobjedu odnese sretnija, a ne bolja momčad – govorio je nakon utakmice Nani.

 Junak Cesc Fabregas je rekao:

 – Biti u trećem velikom finalu zaredom je čudo. Ne može se opisati koliko je emocija bilo u meni kada je lopta završila u mreži. Kada sam prilazio lopti, poljubio sam je i rekao joj: “'Ajmo zajedno ispisati povijest”.

 Vicente del Bosque pokušao je jučer iznenaditi Portugalce tako što je umjesto Torresa u prvih 11 stavio Negreda, no Rakitićev suigrač u Sevilli nije pokazao baš ništa. Zato ga je u 53. minuti zamijenio Fabregas.

 – Je li Negredo uopće igrao? Ja ga nisam vidio – šalio se Alan Shearer na BBC-u.

 Del Bosque je na kraju priznao svoju grešku.

 – Nakon dugo vremena nismo imali kontrolu nad loptom. Ovo nije bila sjajna predstava na kakve smo navikli, imali smo sreće na kraju – rekao je Del Bosque i dodao:

 – Svejedno nam je s kim ćemo igrati u finalu, glavno da smo se mi plasirali u njega.

 Dok su španjolski igrači međusobno sami izabrali tko će pucati jedanaesterce, portugalski izbornik Paulo Bento sam je odlučivao.

 – Odabrao sam da Ronaldo puca peti jer moglo je biti i 4:4 dok bi na njega došao red. Ali, nažalost, nije. A Brunu Alvesa sam izabrao jer je među najiskusnijima, nije promašio zato što je bio umoran – objasnio je Bento.

Inače, Cristiano Ronaldo jučer je puno pokušavao, imao tri prilike iz slobodnih udaraca, no nije uspio postati junak. A tragičar je mogao postati veznjak furije Iniesta, koji je u 105. minuti nakon sjajnog prodora Navasa sam ostao pred vratima, no njegov šut krajnjim naporom obranio je Rui Patricio.

Španjolci su pak prije utakmice poludjeli na čelništvo Uefe jer im nije dopustilo minutu šutnje za nesretnog nogometaša Seville Mikija Roqueua koji je preminuo od raka. Čak im nisu dopustili ni da nose crne trake oko rukava.

Komentara 1

ZM
zmaj5
09:52 28.06.2012.

Koja izjava Ronalda, trebao sam pucati peti.Trebao je pucati prvi,kao kapetan i kao čovjek koji puca penale u klubu. Više bi ga cijenio pa da je i promašio nego čekati petu seriju. Jel mu to bio alibi ili je se htio proslaviti, a ispalo je kao je, koliko puta se do pete serije nije došlo. Totalna glupst kako trenera tako i Ronalda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije