Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojkot HKS-a

Debakl! Na proslavi srebra 
iz 1992. godine nijedan igrač!

'kosarka_nnn_spo_200912'
''
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
20.09.2012.
u 19:07

Dogodilo se to jer razdor između generacije iz 1992. i Hrvatskog košarkaškog saveza traje već godinama

Ono što je trebala biti svečana proslava najvećeg uspjeha hrvatske košarke u povijesti, pretvorilo se proslavu bez slavljenika. Na domjenku kojim se htjelo obilježiti 20 godina od osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Barceloni nije se pojavio nijedan član te velike generacije, uključujući i nekadašnjeg izbornika Petra Skansija!

Zamjenik ministra sporta bio je na Cipru, na vijeću ministara zajedno sa Željkom Jovanovićem, dio ostalih poslao je “ispričnice” s drukčijim objašnjenjem, a dio nije čak ni to. Stojko Vranković i Toni Kukoč su u SAD-u, Velimir Perasović u Španjolskoj, no do Mimare nisu stigli ni oni kojima je prebivalište Zagreb, poput Vladana Alanovića, koji je objasnio da je imao trening sa svojim kadetima Cedevite, te Franje Arapovića.

Do toga je došlo jer razdor između generacije iz ‘92. i HKS-a koji je sve organizirao traje već godinama. Ujedinjeno su 2005. javno istupili protiv predsjednika Danka Radića i njegova rada i otad nisu s njim u dobrim odnosima. No, dogovorenog bojkota, potvrdili su nam sudionici, nije bilo. Procijenili su da se u takvom ambijentu i društvu ne bi osjećali ugodno. U HKS-u su se ipak ponadali da će ratna sjekira bar nakratko biti zakopana.

– Proslavu smo organizirali zbog njih, a ne za sebe. Šteta... – kazao je tajnik HKS-a Željko Drakšić.

Čast su došavši na svečanost donekle spasili Aleksandar Petrović i Mirko Novosel, jedini sudionici iz 1992., no to nije bilo to. Unatoč lijepom ambijentu, prigodnom filmu od 15-ak minuta s najzanimljivijim isječcima iz svih utakmica te poklon-vrećicama s replikama dresa, dalo se još štošta napraviti. Španjolska i SAD ljetos su, primjerice, igrale prijateljsku utakmicu u spomen na Barcelonu. Kup Dražena Petrovića koji će se igrati u nedjelju bio je sjajna prilika da se obilježi ta medalja, da se stari asovi pokažu novima.

Ključne riječi

Komentara 5

MA
mastif
09:39 21.09.2012.

nije to čudno u našoj državi..suosjećam s košarkašima jer tako sam se i ja, kao bivši branitelj, osjećao na raznim obljetnicama na kojima se više ne pojavljujem...tamo sad žderu i pjevaju oni koji nisu za ništa zaslužni, nego su se isto kao i ovi u HKS-u pojavili poslije svega, počeli pripisivati sebi sve zasluge, i dali se u pljačku i otimačinu.. košarkaši, vama naklon do poda, svaka vam čast..

ZM
zmaj5
20:15 20.09.2012.

Bojim se da nam je nogomet krenuo u tom pravcu

SE
sestrićna
22:40 20.09.2012.

tako bi trebalo biti i s nogometeom i s rukometom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije