Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ PROSVJEDIMA Proslavljenom nogometašu nagrada je uručena u svečarskoj atmosferi

Davor Šuker postao počasni građanin Osijeka

02.12.2008.
u 18:40

Davor Šuker je ipak došao u Osijek i na svečanoj sjednici gradskog vijeća preuzeo titulu počasnog građanina. Unatoč žestoku protivljenju velikog dijela navijača, proslavljenom je nogometašu nagrada uručena u svečarskoj atmosferi bez ijednog incidenta.

Ne stidim se Osijeka
Iako je na brojna pitanja vidljivo nevoljko odgovarao, Šuker nije krio razočaranje burnim reakcijama navijača koje su pratile njegovo imenovanje.

- Znam odakle sam, gdje sam počeo graditi karijeru i zato su me zaboljele neistine. Reći da se stidim Osijeka najveća je laž koju je netko mogao izreći – odgovorio je na prozivke počasni građanin Osijeka što je, kako su gradski oci naveli u objašnjenju odluke, postao zbog podizanja ugleda, afirmacije i promidžbe grada.

- O meni i mom odnosu prema Osijeku u hrvatskim je medijima bilo mnogo neistina, ali ne znam zašto bi se nekom opravdavao i gubio vrijeme. Nisam čovjek koji želi u medije. Imam svoju nogometnu akademiju, radim ono što me zanima i uživam u tome.

Pokušao je Šuker ostati zakopčan do grla na svako pitanje, pa i na ono koliko često posjećuje svoj rodni grad. Ali i to je, kako kaže, češće nego što ga optužuju.

- Svatko u životu ima svoje putove, imao sam i svojih osobnih problema. Istina, mogao sam doći i više puta u Osijek, ali život je takav. Posljednji sam put bio u Osijeku prije mjesec dana, a ja nisam takav čovjek da uvijek u novinama mora izaći da sam bio tu ili da sam nešto darovao.

Imenovanje počasnim građaninom Šuker je, kako kaže, prihvatio kao veliku čast. Ipak, za Osijek ga ne vežu planovi u skoroj budućnosti.

- Život je tu i ne trebamo gledati kratkoročno. Sigurno ćemo nešto napraviti i pomoći, ali u ovom trenutku zaista ne znam kada.

U pretvorbi po strani
Šuker je posjetio i Gradski vrt, stadion na kojem je započeo zvjezdanu karijeru, ali je odlučio ostati po strani oko skore pretvorbe nogometnog kluba u kojem je počeo graditi karijeru.

- Mogu kupiti jednu dionicu NK Osijeka, isključivo iz razloga što u hrvatskom nogometu ne želim biti mnogo, jer treba dosta toga promijeniti.

Inače, za Šukerov dolazak na svečanu sjednicu veže se i jedan, doduše nebitan, ali zanimljiv detalj. Naime, svoj je luksuzni mercedes kojim je došao na sjednicu, Šuker parkirao na nedozvoljenom mjestu, na pločniku Trga Lava Mirskog iza zgrade HNK. Automobil je za trajanja sjednice netko ipak preparkirao – ali opet nepropisno.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije