Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kamp nacionalnih manjina

Davor Šuker: Društvo mora biti tolerantnije i maksimalno poštivati različitosti

Davor Šuker
Foto: HNS
1/6
24.05.2016.
u 21:13

- Turniri u školi bili su nam najvažniji. Živjeli smo s loptom. Nismo imali puno u djetinjstvu, ali NK Osijek nam je pružao sve što je trebalo, a prije svega red, rad i disciplinu - rekao je Šuker

Ovoga utorka u Čakovcu je održan Peti nogometni kamp nacionalnih manjina, a kojeg je svečano otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. Kamp je okupio oko 160 dječaka i djevojčica od sedam do 16 godina starosti.

- Želio bih čestitati našem dragom prijatelju Totiju, svim prijateljima koji pomažu u svakom segmentu borbe nacionalnih manjina za bolji status, a s HNS-om, Uefom i Fifom će nacionalne manjine uvijek biti u dobrim odnosima jer znamo što znači kućni odgoj, lijepo ponašanje, igranje nogometa i na kraju ono što je najvažnije, u zdravom tijelu zdrav duh. Nadam se da ćemo trenirati dobro i vjerujem da će jednog dana od prisutne djece bar jedno postati prvoligaški igrač, a možda i kandidat za reprezentaciju - rekao je Šuker i dodao:

- Najlakši način da dođemo do tolerancije jest da pomognemo svakom djetetu da se bavi sportom. Moramo si pomagati, biti zajedno, dati djeci lopte za igru, ali isto tako učiti ih i tražiti od njih disciplinu. Važno je da djeca steknu vrline pravog sportaša i čovjeka te da dobiju sve elemente koji su važni za život i daljnji rad.

Prisjetio se predsjednik HNS-a svojih početaka i kako mu je bilo u Osijeku.

- Turniri u školi bili su nam najvažniji. Živjeli smo s loptom. Nismo imali puno u djetinjstvu, ali NK Osijek nam je pružao sve što je trebalo, a prije svega red, rad i disciplinu - rekao je Šuker i dodao:

- U društvu moramo biti realniji i tolerantniji, moramo biti ljudi prema svima, maksimalno poštivati različitosti. Jedino o čemu djeca razmišljaju jest kako doći do lopte i kako igrati nogomet, a HNS će uz potporu Uefe uvijek ulagati u ovakve kampove. Danas smo otvorili peti kamp i nadam se da će ih biti još mnogo. Dužnost nas, kao i ŽNS-a jest izboriti se za što više sredstava kako bi djeci dali osnovu, a oni će se potom dalje razvijati. Najvažnije je da su djeca zadovoljna jer se njihov osmijeh ne može kupiti, a vrijedi mnogo.

Otkrio je Šuker kako posjeduje i romovnicu te koliko je ponosan na nju, kao i istaknuo da je HNS prvi u svijetu koji održava nogometne kampove za nacionalne manjine te kako vjeruje da će brojni savezi učiniti isto.

- Nogomet igraju i djevojčice i dječaci i želio bih kod djevojčica još više probuditi interes za nogometom. Imamo dobre ženske klubove, dobru 1. HNL za žene, ŽNK Osijek koji sudjeluje u Ligi prvakinja, kao i brojne festivale ženskog nogometa kojih treba biti i više. Kao član IO-a Uefe ovoga ću četvrtka prisustvovati i finalu ženske Lige prvakinja i to će biti prekrasno. Volio bih da mogu dodirnuti neki gumb da pomaknemo granice ženskog nogometa u Hrvatskoj, no treba na sve gledati dugoročno i vjerujem da će ženski nogomet napredovati, budući da smo već do sada ostvariti dobar napredak - zaključio je Šuker.

Kampu su prisustvovali i viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić, član IO HNS-a Stjepan Merkaš, Nenad Horvatić, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić, župan Međimurske županije Matija Posavec, tajnik ŽNS-a Varaždin Ivan Novak te član stručnog stožera hrvatske reprezentacije Marjan Mrmić.

Komentara 6

Avatar stark_house
stark_house
01:21 25.05.2016.

Ljiga!

PU
Pukovnik10
21:35 24.05.2016.

čija se himna svirala.

KD
kdog
21:49 24.05.2016.

i šta si vratio nk Osijek smrade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije