Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolji za četiri mjesta

Davisov kup: Hrvatska teniska reprezentacija skočila na 7. mjesto

Hrvatska teniska reprezentacija
Foto: HTS
1/8
20.07.2016.
u 09:30

Hrvatska je došla do pozicije koja će joj gotovo sigurno zajamčiti mjesto nositelja prilikom rujanskog izvlačenja parova za susrete prvog kola Svjetske skupine za 2017. godinu

Pobjeda u Portlandu nad SAD-om 3:2 donijela je Hrvatskoj skok za četiri mjesta na novoj rang listi reprezentacija u Davisovom kupu i na njoj sada zauzima sedmo mjesto, objavio je Međunarodni teniski savez (ITF). Prestigla je Srbiju, Italiju, Australiju i SAD.

Zahvaljujući ovim bodovima Hrvatska je došla do pozicije koja će joj gotovo sigurno zajamčiti mjesto nositelja prilikom rujanskog izvlačenja parova za susrete prvog kola Svjetske skupine za 2017. godinu. 

To znači da bi mogla imati nešto lakšeg suparnika na startu natjecanja, iako bi i tada među potencijalnim protivnicima u prvom kolu mogle biti neke vrlo jake reprezentacije, poput SAD-a.

U međuvremenu, Hrvatska će imati priliku dodatno povećati zbroj bodova i popraviti plasman, jer će od 16. do 18. rujna ove godine biti domaćin Francuskoj u polufinalu Svjetske skupine. 

>>Ćorić: Kad smo 2005. osvojili kup, još sam jače prigrlio tenis

>>Hrvatska s Francuskom možda pred 15.000 ljudi u Areni

Komentara 3

AO
admini_obrišite_si_mami
10:31 20.07.2016.

Bravo!

PH
pero.hrv.11
11:31 20.07.2016.

Koliko samo Hrvati iz BiH pridonose Hrvatskoj, ali su ih strane sile strpale u tu disfunkcionalnu tvorevinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije