Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Hrvatska preko Amerikanca i Čeha do finala sa Srbijom i Novakom Đokovićem

Novak Đoković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
08.03.2016.
u 11:21

'Bio sam siguran u Borninu pobjedu jer sam znao da igra protiv igrača koji je za njega gotovo bezopasan, pogotovu na zemlji.'

Mogao je i Marin Čilić možda bolje proći protiv Davida Goffina, ipak je četiri mjesta ispred njega na ATP listi (12.-16.), ali straha od poraza u srazu s Belgijcima u Liegeu nije bilo. Barem ne trećeg dana, nakon sjajne pobjede Dodiga i Škugora u paru. Tu je bio 19-godišnji Borna Ćorić, sada već rutiner i Davis kup egzekutor, koji je u tri seta pobijedio Kimmera Coppejansa i uveo Hrvatsku u četvrtfinale. Borni je to već četvrta pobjeda u Davisovu kupu.

– Bio sam siguran u Borninu pobjedu jer sam znao da igra protiv igrača koji je za njega gotovo bezopasan, pogotovu na zemlji. Znao sam na kojoj razini Borna može odigrati. Bio je pod pritiskom, ali Borna je za svoje godine nevjerojatno mentalno čvrst – kazao je izbornik hrvatske Davis kup reprezentacije (i bivši Bornin trener) Željko Krajan.

Odgovara nam svaka podloga

Znali smo da ćemo u četvrtfinalu opet biti gosti, samo je bilo pitanje hoćemo li u srpnju (od 15. do 17., malo prije Umaga, a potom i OI u Riju) krenuti put Australije ili Amerike. I dobili smo za suparnika reprezentaciju SAD-a. Rekli bismo: suparnika po mjeri.

Nama je, čini se, suđeno da, ako želimo osvojiti Davisov pokal, prije toga moramo u gostima pobijediti Amerikance. Bilo je tako 2005., san o trofeju krenuo je u Carsonu, u blizini Los Angelesa. Amerikanci su nastupili u najjačem sastavu, s Agassijem i Roddickom te braćom Bryan u paru, ali mi smo imali iznimno motivirane Ivana Ljubičića i Marija Ančića (u sastavu je kao igrač bio i današnji izbornik Krajan), a legendarni Nikola Pilić sve je to umješno vodio s klupe. Ljubičić je prvog dana dobio Agassija, a Roddick Ančića. A onda su u susretu parova brončani s OI u Ateni 2004. Ljubičić i Ančić pobijedili blizance. Ljubo je trećeg dana dovršio epopeju pobijedivši Roddicka u pet setova.

S Amerikancima smo se dosad sastajali tri puta i sva tri puta smo pobijedili. U Carsonu na betonu, u Zagrebu 2003. u dvorani, a u Poreču 2009. na zemlji. Dakle, odgovara nam svaka podloga...

Isner srušio Karlov rekord

– Uvjeren sam da će staviti tvrdu podlogu, eventualno travu. Zemlja ni njima ne bi pasala. No na kojoj god se podlozi igralo, čeka nas težak posao. Jer Amerikanci imaju čak četvoricu igrača među prvih 50 i najbolji par na svijetu. Vidjet ćemo kako će to izgledati na polovini sezone, hoće li se tko ozlijediti, gust je raspored... No i mi imamo jaku reprezentaciju, u gostima smo pobijedili lanjskog doprvaka i nikome neće biti lako s nama, pa ni Amerikancima – hrabri Krajan nas i sebe.

Pri tome nam još nekoliko statističkih činjenica ide u prilog. Marin Čilić protiv najboljeg američkog igrača Johna Isnera (koji je u Australiji srušio Karlovićev rekord u brzini servisa u Davisovu kupu – 151 km/h – 153 km/h) ima 5-0 u pobjedama, a donedavno – do poraza od Harrisona u Acapulcu – dičio se i fantastičnim nizom od čak 26 pobjeda nad američkim tenisačima zaredom! A ako prođemo Amerikance, u polufinalu ćemo vjerojatno na Čehe (u gostima) koji su domaćini i Francuzima. Bit će tu povuci-potegni jer Česi imaju i nevjerojatan par Berdych-Štepanek koji je od 18 mečeva u Davisovu kupu izgubio samo dva. Tu se traži istinski pothvat, a što tek reći ako u finalu u zagrebačkoj Areni dočekamo Srbiju s Đokovićem...

>> Šarapova šokirala teniski svijet: Pala sam na doping-testu i preuzimam svu odgovornost

Komentara 14

LI
liliZG
12:33 08.03.2016.

čekajte malo , jel to mi već u finalu a da polufinala nije još bilo???

Avatar d-ano
d-ano
10:39 09.03.2016.

,,,,upravo provjeravaju kod Djokovica dali je srpski pasulj doping sredstvo,,,ako se dokaze i on ce bit izbacen kao dopingas,,,,,,,,,

MA
mađar
12:53 08.03.2016.

S čilicem sigurno ne. Od kad ga je preuzeo Ivaniševic dečec je otišao u zovku 8li ti bazgu. Trener mu po svijetu izigrava dvorsku ludu na pojedinim veteranskim turnirima za šaku dolara jer je buđelar presušio od bahatog života.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije