Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MASTERS LONDON

Davidenko šokirao i eliminirao Nadala

Rafael Nadal
AFP
26.11.2009.
u 09:22

Niti u drugom pokušaju na turniru ATP finala u londonskoj O2 Areni drugi tenisač svijeta Rafael Nadal nije uspio svladati svog suparnika, što znači i da je izgubio svaku šansu za prolazak skupine.

Nakon što ga je s dva puta po 6-4 prvog dana završnog turnira osmorice najboljih svladao Robin Söderling, ljevoruki Španjolac pao je u dva seta (6-1, 7-6(4)) i od Rusa Nikolaja Davidenka koji je došao do četvrte pobjede u osmom ogledu karijere protiv Nadala.

Da nije u reprezentativnoj formi Nadal je ponovno potvrdio razočaravši pritom svoje navijače. Otkad je poražen u finalu ATP turnira u Madridu (17. svibnja) Španjolac u pravilu gubi od 10 najboljih igrača. Bio mu je ovo deveti ogled s nekima od njih, a nakon njega omjer pobjeda i poraza pogoršao je na 1-8.

- Nisam imao potrebno samopouzdanje, niti protiv Soderlinga, niti protiv Davidenka - rekao je Nadal nakon meča i dodao "vječnu" rečenicu:

- Ovo je sport. Bit će bolje.

Davidenko je bio kudikamo opasniji na terenu, a pogotovo se to vidjelo u prvome setu u kojem je Nadal slabo reagirao na svoj drugi servis (bez poena, 0/5) i u kojem nije obranio niti jednu od Rusu ponuđene dvije break-lopte.

- Nisam nešto posebno sretan. Zasad nisam ništa osvojio, a ovo je tek jedna pobjeda - realističan je bio Davidenko.

Drugi set pokazao je ozbiljniju igru Španjolca koji je pri 5-4 za Davidenka uspio oduzeti servis suparniku koji je servirao za meč, a potom to još jednom ponoviti kod 6-5 za Rusa. Ipak, snage za konačan preokret u tie-breaku nije uspio ostvariti.

Tenisačima u skupini B preostalo je odigrati po još jedan susret. Sastaju se Nadal i Đoković te Söderling i Davidenko.

ATP finale, skupina B, 2. kolo:

Davidenko - Nadal 6-1, 7-6(4)

Söderling - Đoković 7-6(5), 6-1

Redoslijed: 1. Söderling 2-0 (4-0 u setovima), 2. Davidenko 1-1 (3-2), 2. Đoković 1-1 (2-3), 3. Nadal 0-2 (0-4).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije