Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP U prvome dvoboju susreta između Hrvatske i Rusije Davidenko donio prvi bod Rusima

Davidenko ipak prejak za Ančića

davis-ancic-txt.jpg
import
23.09.2005.
u 14:45

SPLIT - Pobjedom 3:1 (7:5, 6:4, 5:7, 6:4) u setovima nad Marijem Ančićem ruski tenisač Nikolaj Davidenko donio je prvi bod svojoj reprezentaciji u polufinalnome okršaju Davisova kupa između Hrvatske i Rusije.

Nervozni Ančić
Ančić je u susret ušao jako nervozno. Davidenko je prijetio na svakome servisu splitskog tenisača. Mario je prečesto srljao na mrežu s lošom pripremom napada. A ruski je tenisač svaku i najmanju pogrešku ili neodlučnost znao kazniti. Igrao je nepogrešivo. Ančić je uspio zadržati svoj servis sve do 11. igre. Tada je Davidenko nakon dva izjednačenja uzeo Marijev servis, poveo sa 6:5 te svojim servisom zaključio prvi set u svoju korist.

Drugi set počeo je još gore za hrvatsku reprezentaciju. Već u trećoj igri Davidenko je napravio break i poveo s 2:1. Kada je već izgledalo da hladnokrvni Rus ne može pogriješiti i on je pokazao prve znake ljudske slabosti. Pri prednosti 3:2 i izjednačenja, na svome servisu napravio je dvostruku pogrešku, nakon čega je Ančić vratio izgubljeni servis. Ali već u idućoj igri Davidenko opet uzima servis hrvatskome tenisaču, što je Ančića prilično iživciralo pa je reketom udario po tlu. Povratka nije bilo te je Davidenko rezultatom 6:4 osvojio drugi set.

Ančić nije imao odgovor na Davidenkovu igru. Ruski je tenisač bio bolji s osnovne crte, a ni izlasci na mrežu Ančiću nisu donosili ništa dobro. Nakon dva seta Splićanin je osvojio samo 24 posto poena nakon svog drugog servisa. Davidenko je imao osam break-lopta, iskoristio je tri, dok je Ančić iskoristio jedinu koju je do tada imao.

Podrška publike
Početak trećeg seta djelovao je za hrvatske tenisače još crnje. Ančić je odmah izgubio servis, a Davidenko je svoj držao te poveo s 5:3. No kada je Davidenko meč trebao lagano završiti, Ančić se igrački probudio. Nošen ohrabrenom splitskom publikom, pri prednosti Davidenka 5:4 Ančić Rusu oduzima servis i izjednačava na 5:5. Potom je zadržao svoj servis te uzeo još jedan Davidenkov za 7:5. U dvorani erupcija oduševljenja.

Nova nada
Nazirala se nova nada. No, brzo je ugašena. Sredinom četvrtog seta Ančić je još jednom izgubio svoj servis, Davidenko je poveo s 3:2. Rus se potom obranio od Ančićeva napada, izvukao je jednu break-loptu i zadržao svoj servis za 4:2, te sa još dvije svoje servis-igre zaključio dvoboj u svoju korist.

Ančić je na Davidenkovu servisu za meč zaprijetio, poveo je s 30:0, no ruski se tenisač nije dao još jednom iznenaditi te je s četiri poena u nizu zaključio prvi čin Davis kup priče.

- Bio je ovo jedan od mojih boljih mečeva u dvorani - sretno je rekao Davidenko.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije