Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi argentinski reket već u Zagrebu

David Nalbandian: U dvorani ću biti bolji no u Miamiju

ost-david-txt.jpg
import
03.04.2006.
u 15:51

ZAGREB - Ako se po jutru dan poznaje, onda je Hrvatska u vrlo dobroj situaciji uoči četvtfinalnog Davis Cup ogleda s Argentinom. Na velikom ATP turniru u Miamiju Hrvati i Argentinci sučelili su se tri puta, a momci iz Lijepe Naše slavili su dva puta. Nalbandian je pobijedio Ančića, kojega je potom osvetio Ljubičić. Ljubo je pobijedio i Callerija, pa je to doprinos optimizmu branitelja naslova uoči zagrebačkog dvoboja.

David Nalbandian, igrač najpreciznije ruke na Touru, nedvojbeno je prvi igrač postave "gaučosa". Po mišljenju čitatelja argentinskoga sportskog dnevnika Ole, na drugoj "singl-ploči" trebao bi biti Augustin Calleri. Njemu (53,1 posto) Argentinci daleko više vjeruju nego Juanu Ignaciu Cheli (26,7 posto) i Joseu Acasusu (20,2 posto).

Nalbandian se u Miamiju žalio na vjetar, no nije samo to razlog što jedan od najboljih reternera u tenisu nije mogao nauditi Ljubičićevim servisima.
 Jedan težak poraz ne znači ništa. Uostalom, u Shanghaiju sam ja igrao ovako dobro, pa Ljubičić nije imao šansi.

Nalbandian je već stigao u Zagreb i uvjeren je da ovaj težak poraz neće utjecati na njegovu izvedbu u zagrebačkom Sportskom domu.

 U meču Davisova kupa vidjet ćete nešto sasvim drugačije. Promjena podloge me ne zabrinjava. Štoviše, mislim da ću imati prednost jer se igra u dvorani i neće biti vjetra.

Ni sam Ljubičić ne vjeruje da će njegove dvije pobjede uzdrmati borbeni duh Argentinaca.  
 Oni u Zagreb dolaze pobijediti, u to nema sumnje, a tamo će biti i drugačiji uvjeti. 

Ljubičić je u petak Nalbandianove izludio do te mjere da im je tenis postao nezanimljiv i da su, piše izvjestitelji La Naciona, počeli pričati o tome kako je umro Fidel Castro. A to bi pak za mnoge Latinoamerikance s Floride bila vijest snage koju je imao pad Berlinskog zida.
Dakle, Ljubina pobjeda na Floridi bila je "aperitiv" velikom dvoboju Hrvata i Argentinaca u Zagrebu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije