Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKI FINALE

David je Nadalova mušterija, Rafa je za njega Galactico

'Rafael Nadal in action during the semi final game against Novak Djokovic at the French open held at Roland Garros in Paris, France on June 07, 2013. Photo by Art Seitz/ABACAUSA.COMPhoto: Press Associ
'Art Seitz/Press Association/PIXSELL'
08.06.2013.
u 23:15

Nadal, koji lovi svoj 12. Grand Slam, protiv Ferrera je dobio posljednjih osam mečeva.

Rafa za Davida već odavno nije \"Mallorca\", nego – Real Madrid. Dominantan, moćan, uvjerljiv i teško pobjediv. Najblaže rečeno, David Ferrer omiljena je Nadalova mušterija.

Rafa je Davida prošle godine u polufinalu RG-a svladao s glatkih 6:2, 6:2, 6:1, a u posljednjem njihovom međusobnom sudaru, u četvrtfinalu Rima prošli mjesec, bilo je 6:4, 4:6, 6:2.

Posljednja pobjeda Ferrera nad Nadalom dogodila se 2011. godine u četvrtfinalu Australian Opena, 6:4, 6:2, 6:3, a od tada je Rafa nanizao osam pobjeda nad ovim suparnikom. Ukupno je u pobjedama 19-4 za Nadala. I zato je danas koeficijent na pobjedu Nadala 1,10, a na Ferrera čak 6,0.

Čudesni Nadal nalazi se pred osvajanjem svoga 12. naslova nad Grand Slamu (dostigao bi Australca Emersona, a nadmašio Lavera i Borga s po 11), a jedan korak ga dijeli do osmog naslova u Parizu što bi bio teško dostižan rekord – nikada nijedan tenisač u povijesti nije isti Grand Slam ovajao osam puta! Rafin je omjer u RG-u od 2005. godine, kada je prvi put osvojio, čak 58:1, a jedini meč izgubio je 2009. godine u osmini finala od već umirovljenoga Šveđanina Söderlinga.

Kad se pogleda samo Rafin učinak u 2013. godini, netko bi mogao pomisliti da uopće nije bio ozlijeđen. Naprosto je nevjerojatno da čovjek koji je pauzirao sedam mjeseci ovako mete sve pred sobom. Trenutačno ima 21 turnirsku pobjedu u nizu, iza sebe ima tri osvojena turnira zaredom (Barcelona, Madrid, Rim), a ovo mu je deveti finale iz devet turnira na kojima je nastupa od veljače!

A još u siječnju, kada je Novak Đoković osvajao Australian Open, Rafin stric i trener Toni Nadal nije imao snage gledati teniske mečeve na televiziji. S grčem u želucu priznao je:

- Da mi je tada netko rekao da će Rafa za pola godine igrati u finalu Roland Garrosa, ne bih mu vjerovao!

A samo mjesec dana kasnije, nećak je krenuo u pobjednički pohod...

- Ovo je njegov turnir i ovo je njegova podloga. Njega je vrlo teško pobijediti, pogotovo na zemlji. Ali, ja želim i dalje sanjati. Želim u nedjelju izaći na teren i uživati, odigrati najbolje što mogu. Pa kako bude – kazao je Ferrer, kojemu je Pariz također sretan grad.

U ženskom finalu Serena Wiliams je nadjačala Mariju Šarapovu sa 6:4, 6:4 i osvojila drugi naslov u Parizu, a 16. Grand Slam u karijeri.

>> Nadal nakon drame izbacio Đokovića i prošao u finale!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije