Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MONTE CARLO

David Ferrer prejak za Ljubičića

Ivan Ljubicic
AFP
15.04.2010.
u 14:40

Hrvatski tenis ostao je bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu nakon što je David Ferrer u osmini finala pobijedio Ivana Ljubičića sa 6:0, 7:6 (4).

Hrvatski tenisači nisu osvojili ni jedan set u dvostrukom hrvatsko-španjolskom okršaju. Nakon što je Albert Montanes svladao Marina Čilića sa 6:4, 6:4, David Ferrer, 17. na ATP-ljestvici, upisao je petu pobjedu u šestom dvoboju protiv Ivana Ljubičića, 14. na ATP-ljestvici, koji je prošle godine igrao u četvrtfinalu Monte Carla. Ovo im je bio peti meč na zemlji, a Ljubičić je na toj podlozi slavio u njihovu prvom dvoboju 2003. godine u Rimu.

Hrvatski je tenisač u prvom setu ostao bez osvojenog gema, što mu se ne događa baš često, a ove mu se godine dogodilo već drugi put. Nije osvojio ni gem u trećem setu četvrtfinalnog dvoboja na ATP turniru u Dubaiju protiv Novaka Đokovića. I tada je, baš kao i u ovom meču, zapravo, izgubio osam gemova zaredom.

Ferrer je imao 6:0, 2:0, a onda je napokon pobjednik ovogodišnjeg Indian Wellsa, kojeg je čak i komentator španjolske sportske televizije koja prenosi turnir povremeno oslovljavao sa ''Ljubo'', počeo igrati bolje i preciznije. Postao je ubitačniji na servisu i opasniji u izmjenama s osnovne crte. U četvrtom gemu propustio je break-priliku za 2:2, prvu u meču. Dobro je napao forhend-paralelom, ali se Ferrer još bolje obranio..

Ferrer je jedini put u meču zakazao kada je servirao za pobjedu, pri vodstvu 5:4. Imao je 30-15, a onda je s dvije neprisiljene pogreške vratio Ljubičića u igru, a Ivan je na break-loptu potegnuo odličnu bekhend-paralelu i izravno poentirao. Potom je s četiri servis-poena ekspresno poveo 6:5, ali nakon toga je opet terenom zavladao 28-godišnji Španjolac. U tie-breaku Ferrer je poveo sa 5:1, Ivan je smanjio na 5:4, samo da bi Ferrer odigrao odličnu skraćenu loptu i dočekao Ljubičićevu neprisiljenu pogrešku na meč-lopti.

Ivan je ukupno napravio 31 neprisiljenu pogrešku u meču, Ferrer samo 11, pa hrvatskom tenisaču nije mnogo koristilo što je imao šest izravnih poena više (24-18).

Odličan dan Španjolaca upotpunio je i Fernando Verdasco, koji je pobijedio Čeha Tomaša Berdycha sa 5:7, 6:3, 6:2 nakon dva sata i 33 minute igre. Berdych je sjajno igrao na proljetnoj američkoj turneji. U Indian Wellsu bio čje etvrtfinalist, a u Miamiju finalist. Na oba je turnira pobjeđivao Verdasca, koji mu je ovom prilikom uzvratio, a u četvrtfinalu će igrati protiv Montanesa.

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:

Montanes – Čilić (4) 6:4, 6:4

Verdasco (6) – Berdych (10) 5:7, 6:3, 6:2

Ferrer (11) – Ljubičić (8) 6:0, 7:6(4)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije