Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjera i nogomet

Dario Šimić: Imao sam sve, no tek sam u Bogu pronašao mir

simic (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/15
13.03.2011.
u 13:21

Proslavljeni hrvatski nogometaš Dario Šimić bio je gost korizmene tribine za mlade u Bjelovaru, te duhovne obnove krizmanika u Velikoj kraj Požege.

Proslavljeni hrvatski nogometaš Dario Šimić bio je gost prve od pet korizmenih tribina za mlade, koje će se pod zajedničkim nazivom "Vjeruješ li i ti?" do Uskrsa održati u franjevačkoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru. Odazvavši se na poziv franjevačke mladeži koja je zajedno s franjevačkim samostanom organizator tribina, Šimić je u punoj crkvi svjedočio svoju vjeru i ispričao svoja iskustva u prijateljstvu s Bogom.
Govoreći o svojoj karijeri posebno se osvrnuo na razdoblje kada je s 23 godine otišao u Milan, te uz svu slavu i novac proživio vrlo teške trenutke.
- Unatoč svim blagodatima koje donosi igranje u najboljem klubu na svijetu nisam bio zadovoljan, osjećao sam nemir i gubio snagu pitajući se što mi se događa. No tek kada sam se okrenuo Bogu pronašao sam svoj mir – otkrio je Šimić potvrđujući svojim primjerom da je moguće uspjeti u životu i biti vjernik. Nakon gotovo sat i pol razgovora u crkvi, Šimić je druženje s Bjelovarčanima nastavio u vjeronaučnoj dvorani gdje su mu mnogi mladi poželjeli stisnuti ruku.
A nakon Bjelovara, Šimić je gostovao i u župi Velika kraj Požege, gdje je održana duhovna obnova za krizmanike.
- Da bih bio dobar sportaš morao sam stalno vježbati kako bi bio u formi, a kako čovjek nije samo tijelo nego i duh, i njega je potrebno stalno vježbati. Kako je Isus Krist trener za duh onda bi ga trebali vježbati po njegovim napucima kako bi u životu lakše prebrodili sve nedaće koje nam život daje – poručio je krizmanicima, njihovim roditeljima te lokalnim nogometašima nekadašnji kapetan hrvatske nogometne vrste.
I s vjernicima u Velikoj Dario je podijelio svoju tajnu.
- Imao sam slavu, novac, bio mlad i poznat, ali osjećao nešto mi je nedostajalo. Tada sam počeo moliti i osjetio sam Božju milinu i prisutnost. Shvatio sam da vjera nije tek neka rutina – kazao je Šimić koji svakodnevno moli.
Dario je trenutačno polaznik nogometne akademije za trenersku B licenciju. Nogomet ga još uvijek privlači i želio bi sudjelovati u nekim pravim konstruktivnim stvarima da pomogne hrvatskom nogometu.
- Ono što se sada događa u HNS nije dobro za hrvatski nogomet i mislim da će se tu, ako se želi napredovati, neke stvari morati posložiti – poručio je Šimić.

Ključne riječi

Komentara 5

JB
Juda ben Tudum
13:36 13.03.2011.

pametan decko

Avatar that_good
that_good
15:17 13.03.2011.

legenda !!!

RI
Riznica
18:56 13.03.2011.

Interesantno da se svi vi kad vam zavrsi slava i karijera okrenete Bogu ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije