Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratio se s drafta

Dario Šarić: U Philadelphiji ću Rockyjevim stopama

29.06.2014., Zracna luka Zagreb, Zagreb - Povratak kosarkasa Darija Sarica iz Amerike
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
30.06.2014.
u 09:30

Uime njegova bivšeg kluba, Šarića je na Plesu dočekao Cibonin team manager Igor Kolarić, a buduću NBA zvijezdu došli su pozdraviti i njegovi dosadašnji suigrači – reprezentativni kolega Marko Proleta i aktualni cibos Filip Krušlin

Dario Šarić jučer se iz SAD-a vratio u Hrvatsku kao hrvatski rekorder na NBA draftu, 12. izbor po talentima vrlo rodne godine 2014. Nakon što se izgrlio s majkom Veselinkom, ocem Predragom i sestrom Danom, posvetio se medijskim obvezama. Uostalom, o tome je imao i predavanje neposredno prije drafta.

Pričao s psihologom

– Uoči drafta imali smo jako mnogo obveza. Bili smo na puno sastanaka, pričali smo i s psihologom, a bili smo i na razgovoru i ručku s komesarom lige Silverom. Pričali su nam i o tome kako se odnositi prema medijima.

Dariju taj dio NBA škole nije bio potreban jer on je i dosad prema medijima bio iznimno korektan i iskren. Na taj način pričao je jučer i o svom potpisu za Efes Pilsen. Zašto nije pričekao da prođe draft?

– Uz to što su me iz Efesa pritiskali, i ja sam htio potpisati da ne bih došao na draft i počeo se kolebati. A nisam htio ispasti lažov jer sam rekao da ću ostati još dvije godine u Europi.

Otac Predrag misli da bi bilo mudrije da se taj ugovor potpisuje nakon drafta.

– Htio sam da Dario vidi sve opcije pa da onda odluči. Zbog objave da je potpisao za Efes Dario je mogao završiti i kao 20. pick, pa i niže. Posljednjih šest mjeseci Dario i ja smo se sukobljavali oko toga treba li odmah ići u NBA ili ostati u Europi.

I Dario je spomenuo da on i otac nisu bili posve suglasni oko strategije za karijeru:

– Tata je u posljednji tren nekako promijenio koncept i rekao mi da mogu i izravno u NBA ako ja to baš hoću, no ja više nisam htio mijenjati svoju odluku.

K'o za vraga, Darija je izabrao baš NBA klub u kojem bi mogao igrati već sada po 25-30 minuta.

– Razmišljao sam o tome. Momčad je u slaganju, imali su sedam pickova, no nisu uzeli ni jednog ekstra igrača, uglavnom atlete. No, odluku sam donio prije jer hoću osnažiti tijelo i psihu.

Dario je ljudima iz Sixersa obećao da će doći za dvije godine, no ako bi to učinio za tri, izveo bi to bez odštete, a mogao bi se pogađati i za bolji ugovor od ovog za novake koji se određuje prema tablicama.

– Odluku o tome zadržat ću za sebe. Zasad ostaje da ću u NBA ići za dvije godine, pa ćemo vidjeti. Dolazak nakon tri godine možda bi financijski bila najbolja opcija jer bih bio slobodan igrač, no igrač se za tri godine može izgubiti, a i Sixersi mogu postati nervozni što me tako dugo čekaju.

Dario kaže da su mu se svidjeli ljudi iz kluba, ali i grad.

– Philadelphia je peti najveći grad u SAD-u, a moji domaćini su me odveli do stuba po kojima je u glasovitom filmu trčao Rocky Balboa. Sada imam dvije godine da pogledam sve te filmove ponovno, a kada tamo dođem, i ja ću trčati po tim Rockyjevim "skalama", ali i u novom centru za treniranje koji će tada biti gotov i bit će najbolji u cijeloj NBA ligi.

Stazama Tonija Kukoča

Darija je nenadano "zakapario" klub za koji su igrali Dr. J. (Julius Erving), Charles Barkley, Moses Malone, Allen Iverson, Toni Kukoč...

– Imao sam jamstvo Atlante da će me izabrati 15., no onda se dan prije pojavila Philadelphia. Kada je došao red na 10. pick Sixersa žena s kapama već je bila kod mog stola, no nisu me tada uzeli već me je uzeo Orlando i razmijenio u Sixerse. Nekih pola sata nisam znao za koji sam klub izabran. Dobivam poruke da sam Sixers, a imam kapu Orlanda, no onda je došla i službena potvrda razmjene.

je broj koji će Dario nositi na dresu Sixersa: "Htio sam broj 2, no on je umirovljen u ime Mosesa Malonea, pa sam se odlučio za 20."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije