Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šahtar

Darijo Srna: Bilo je 250 tisuća molbi za ulaznice

ahmetov
Ozren Maršić
08.03.2011.
u 09:03

Nije važno što je snijeg okovao Donjeck, lijepo je doći u taj rudarski grad. Pogotovo kada na liniji Beč – Donjeck ptica uleti u motor pa pilot koči nasred piste...

– Bolje da se zaustavio na pisti nego u zraku. Nema straha kad sam ja tu – u zrakoplovu nas je tješio Mate Lončar zvan Biljarist.

Ta avantura i nekoliko sati kašnjenja su iza nas, važno je da smo tu, na poprištu velikog dvoboja za Darija Srnu i Eduarda. Šahtar s prednošću 3:2 na svojoj Donbass areni dočekuje Romu. U Donjecku je prava ludnica, unatoč velikoj hladnoći. Tribine će biti ispunjene do posljednjeg mjesta. Svi su uvjereni da će Šahtar ući među osam najboljih u Europi. Na utakmicu, rekao nam je Jura, Srnin čovjek od povjerenja, dolazi i ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič.

– Bilo je oko 250 tisuća zahtjeva za ulaznice – otkrio nam je Srna, kojeg smo sreli u Šahtarovoj bazi udaljenoj 20 kilometara od Donjecka.

Trening po velikoj hladnoći, Srna i Eduardo izgledaju odlično, puni su vjere, maksimalno motivirani. Mircea Lucescu, iskusni strateg, odveo je igrače u izolaciju, a prije treninga posjetio ih je predsjednik kluba Rinat Ahmetov.

– Da ste me pitali prije utakmice u Rimu, rekao bih da su šanse 50:50. A sada... Ma bit će teško, imamo dobar rezultat. Znam da me čeka teška noć, neću baš lako zaspati prije utakmice – kazivao je Ahmetov.

Posebno se oduševio kada je vidio Matu Lončara.

– Prijatelju moj! – zagrlio je Ahmetov Lončara.

– Ja im donosim sreću, nema šanse da Šahtar ispadne – objašnjava Lončar.

Roma se smjestila u najluksuznijem hotelu u Donjecku, “Donbass Palaceu”, gazde Rinata Ahmetova, koji je apsolutni gospodar u regiji. Talijani su nekako mirni, kao da su već prežalili igranje u Ligi prvaka, ali takvi su uvijek najopasniji. Ispred hotela ih je, prije odlaska na posljednji trening, dočekalo pedesetak Šahtarovih navijača. Nekoliko redara mrkih pogleda kontroliralo je da ne bude bilo kakvih izgreda, ali nije bila potrebna bilo kakva intervencija.

Komentara 1

Avatar Castro
Castro
10:41 08.03.2011.

Ahmetov, apsolutni gospodar u regiji.....i niko od navijaca ne bojkotira jer nemaju transparentnost kako on to radi i odakle mu. Navijac hoce uspjeh kluba a neka one druge zanima njegovo poslovanje i zakonski rad. Gdje smo mi tu ?!!! Kerumm ima lanac ducana, ima novac koji zeli uloziti u Hajduk a onda mu dodju oni razbijaci koji gol mogu proslaviti samo tako da baklja uleti u teren i traze kodeks. O nasem Dinamu ne zelim ni poceti. Prokletstvo u nama jednom mora nestati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije