Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOČEKIVANA BOLEST

Danski reprezentativac šokiran dijagnozom: Rekli su da mi neće utjecati na karijeru

08.11.2021.
u 17:00

- Iznenađen sam, ali mi je i laknulo, jer sam konačno saznao zašto sam se neugodno osjećao u posljednja dva tjedna.

Napadač francuskog prvoligaša Nice i danske reprezentacije Kasper Dolberg propustiti će posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022., jer mu je dijagnosticiran dijabetes tipa 1, što je nogometaš u ponedjeljak objavio putem Instagrama.

- Jutros sam dobio rezultate pregleda i ispalo je da imam dijabetes tipa 1... Iznenađen sam, ali mi je i laknulo, jer sam konačno saznao zašto sam se neugodno osjećao u posljednja dva tjedna - izjavio je Dolberg u poruci upućenoj onima koji ga podržavaju i prate te dodao da je u dogovoru s danskim izbornikom Kasperom Hjulmandom odlučio propustiti završne nastupe u kvalifikacijama za SP kako bi se navikao na tretman u liječenju dijagnosticirane mu kronične bolesti.

Danci su ionako već izborili svoje mjesto na završnom turniru u Kataru sljedeće godine, a reprezentacija će bez Dolberga odigrati još dvoboje s Farskim Otocima i Škotskom.

Iako se radi o kroničnoj bolesti, zbog koje će svakodnevno morati dobivati dozu inzulina, Dolberga su liječnici uvjerili da zbog toga neće morati okončati igračku karijeru.

- Liječnici su mi rekli da, uz odgovarajuću terapiju, ovo neće imati negativan utjecaj na moju karijeru - rekao je Dolberg, koji je zbog "osobnih razloga" propustio dva prvenstvena dvoboja, protiv Marseillea 27. listopada i protiv Angersa 31. listopada, ali je u jučerašnjem dvoboju protiv Montpelliera ušao u igru u 68. minuti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije