Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Juventus slavio sa 1:0

Danijel Subašić: Možemo protiv ovog Juventusa

Danijel Subašić
Igor Kralj/PIXSELL
15.04.2015.
u 10:36

- Ovo je nepravda, dominirali smo u prvih dvadeset minuta u oba poluvremena. Pokazali smo da smo organizirani, stvorili smo velike probleme Juventusu. U uzvratu će biti bitno drugačije - kazao je Jardim.

Na kraju je bilo tako tipično talijanski... Juventus je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka s 1:0 svladao Monaco. Na travnjaku se našla momčad stara u prosjeku nekih trideset godina, predvodnici Gigi Buffon i Andrea Pirlo već gledaju prema četrdesetoj.

S druge strane Monaco s klincima poput 19-godišnjeg Martiala... I sa sigurnim Danijelom Subašićem, najboljim vratarom Lige prvaka na vratima. Presudio je Arturo Vidal, Subašić je savladan tek iz jedanaesterca.

Smireni Subašić

Iskusni Portugalac Ricardo Carvalho srušio je Moratu, češki sudac Kralovec vidio je prekršaj unutra, premda su se igrači Monaca bunili. Vidalu je to bio prvi ovosezonski gol u Ligi prvaka, a odigrao je osam utakmica. Subašić, taj nas zanima, bio je u svom stilu. Sve prijetnje s lakoćom je eliminirao, smiren, siguran, baš onakav na kakvog smo naučili ove sezone. Uostalom, ovo mu je tek peti primljeni gol u Ligi prvaka.

- Bit će teško u uzvratu, u ovoj utakmici nedostajalo nam je efikasnosti. Ali, imamo svoju šansu, pokazali smo da se možemo nositi s Juventusom - rekao je Subašić.

Monaco malo zabija, to nije Subašićev problem, ali je najzaslužniji što Monaco malo prima. Recimo Carlos Tevez se posebno spremao za ovu utakmicu, Argentinac je u velikoj pucačkoj formi, no Subašića nije uspio svladati. Ne, nećemo pričati da je to bilo veliki dan našeg reprezentativca, njegova momčad je poražena, ali ostao je uzvrat u Francuskoj. Monaco je pokazao da može parirati Juventusu, imao je svoje prigode. Zbog toga je i žalio trener Leonardo Jardim nakon utakmice, osjetio je da mu je momčad zaslužila barem "nulu".

- Ovo je nepravda, dominirali smo u prvih dvadeset minuta u oba poluvremena. Pokazali smo da smo organizirani, stvorili smo velike probleme Juventusu. U uzvratu će biti bitno drugačije - kazao je Jardim.

A unatoč pobjedi Juventusov trener Massimilliano Allegri nije bio pretjerano zadovoljan.

- Bilo bi logično da budem optimist nakon pobjede, ali ovo je mala prednost. Znamo jako dobro što nas čeka u uzvratu. Monaco je u odličnom fizičkom stanju, organizirani su u obrani, spremni taktički - govorio je Allegri.

Vratio se Pirlo

Za Juventus je velika stvar povratak na teren Andrea Pirla, koji je gotovo dva mjeseca bio van terena.

- Odigrao je dobrih 70 minuta, odradio je ono što se i očekivalo. Ni Tevez nije u potpunosti spreman, mučio se s ozljedom. Ali, za uzvrat će obojica biti puno spremniji - rekao je Allegri.

Bit će to još jedna šahovska partija, taktički maksimalna. Danijel Subašić u uzvratu će igrati jednu od svojih najvećih utakmica u karijeru, ima prigodu s Monacom ući u polufinale Lige prvaka. Kako brani ništa nije nemoguće...

>>Juventus pobijedio Subašićev Monaco nakon sumnjivog jedanaesterca

Komentara 1

Avatar nula
nula
12:38 15.04.2015.

Gol u gostima vrijedi dva. To pravilo ima sve vise i vise neprijatelja koji traze da se ukine . Jer , sad ekipe koje igraju doma , jedino brinu da ne prime gol , brane se , racunajuci zabiti jedan u gostima .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije